VJT u Beogradu uložiće žalbu: Poznata presuda Marku Drakuli!

13.05.2022

09:03

0

Marko Drakula osuđen je za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti

VJT u Beogradu uložiće žalbu: Poznata presuda Marku Drakuli!
Copyright ATAImages/Milos Tešić

Viši sud u Beogradu danas je izrekao presudu Marku Drakuli i još trojici, optuženih za krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja, sprečavanje službenog lica u vršenju dužnostu i falsifikovanje policijske opreme, koja je kod njih pronađena prilikom hapšenja u decembru 2019. godine.

Drakula je za krivično delo sprečavanje lica u vršenju dužnosti u pokušaju osuđen na kaznu zatvora od tri godine i šest meseci, a istom odlukom mu je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Drugooptuženi Marijan Dimitrijevski je za krivična dela nedozvoljeni nošenje oružja i falsifikovanje isprava osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i šest meseci, i takođe mu je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Nemanja Milutinović je osuđen za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja na kaznu zatvora od dve godine i šest mesci i njemu je sud ukinuo pritvor, dok je sud oslobodio Nikolu Jovanovića od optužbi za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja i istom odlukom mu ukinuo pritvor.

Postupajuća sudija Ivana Ramić je prilikom donošenja odluke ocenila da su optuženi ranije osuđivani.

Marko Drakula osuđen je za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na presudu Marku Drakuli i ostalim okrivljenima jer nije zadovoljno visinom izrečenih kazni. Takođe, žaliće se i na oslobađajući deo presude i na odluke o ukidanju pritvora.

Sumnja se da je okrivljeni Marko Drakula postavio eksplozivnu napravu ispod vozila Lazara Vukićevića. Napravu je aktivirao kada je oštećeni bio u blizini automobila. Oštećenog je odbacila detonacija u kojoj je zadobio lake telesne povrede.

Pričinjena je velika materijalna šteta na više vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Inače, tom prilikom ispred kuće eksplodirao je auto "porše". Godinu dana kasnije, Vukićević je ubijen u kući u Ritopeku, a presudio mu je klan Veljka Belivuka kojem se sada sudi.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike