"Nasmejani ubica" priznao ubistvo da zaštiti devojku?! Čaba Der menja iskaz

01.11.2020

19:16 >> 11:30

0

Čaba Der iz Čantavira pred početak suđenja za ubistvo mađarskog narko-dilera promenio ploču. Iako je nakon hapšenja sve priznao, sada tvrdi da nema veze

"Nasmejani ubica" priznao ubistvo da zaštiti devojku?! Čaba Der menja iskaz
Copyright Čaba Der Youtube/Printscreen

Čabi Deru iz Čantavira, koji je osumnjičen za likvidacije u Beogradu, Budimpešti i Amsterdamu, pred mađarskim sudom u utorak počinje pripremno ročište za ubistvo Lasla V. (49), lokalnog građevinskog preduzimača i narko-dilera. Iako je ranije priznao zločin, Derov advokat sada tvrdi da je to uradio kako bi zaštitio svoju devojku Niki (30) od hapšenja!

Laslo V. ubijen je pre dve godine. Prema optužnici, Der mu je ponudio 11 kilograma kokaina na prodaju, a potom se i našao s njim iza tržnog centra u Budimpešti. Kada je Mađar shvatio da se u paketima nalazi zaslađivač umesto droge, ubica mu je pucao u potiljak, a njegovo telo bacio u potok.

Pročitajte još: Šarac podlegao povredama: Četiri puta bio na meti ubica

Der je pre oko mesec dana izveden iz pritvora i odveden do mesta na kojem je ubio biznismena kako bi rekonstruisao čitav događaj. Tada je potpuno hladnokrvno do detalja opisao zločin, a svedočenje je zabeleženo i kamerom. Tada je tvrdio da je ubijeni za njega predstavljao veliku pretnju.

– Pružao je logističku podršku mojim protivnicima, kako bi me pronašli – preneli su mađarski mediji reči ubice.

Pred kamerom opisao ubistvo Lasla

Derov advokat izjavio je za medije u Budimpešti da je njegov klijent dvaput rekao sudu, kada je odlučivano da mu se produži pritvor, da ubistvo kod potoka nije počinio on, ali da ga je priznao u potpunosti “sa strateške tačke gledišta”.

– On je priznao delo kako bi uklonio sumnju sa njegove devojke, protiv koje se vodio krivični postupak. Ona je od tada svakako oslobođena od optužbi jer nije bilo materijalnih dokaza protiv nje za prevaru – rekao je za “Bors” advokat Kristian Gulias.

Pročitajte još: Čabi Deru u Mađarskoj preti doživotna, u Srbiji potvrđena optužnica. Sudiće mu se u odsustvu

Podsetimo, početkom februara prošle godine, dok se za Derom tragalo, uhapšena je izvesna Niki (30). Policija je u zoru sa psima upala u zgradu u Budimpeši, a stanari su medijima ispričali da je uhapšena unuka jedne starije žene, jer se dovodi u vezu sa Derom. Mesec dana kasnije i Der je uhapšen u hotelu u Pragu u Češkoj.

Druga dva ubistva zabeležile kamere

Dera snimile kamere restorana     Foto: Printscreen/YouTube

Osim Lasla, Der se tereti da je ubio i Ivana Serdarušića u Amsterdamu i Nebojšu Markovića u Beogradu. Oba ubistva snimljena su kamerama, a upravo zahvaljujući ovim snimcima der je identifikovan.

Podsetimo, holandski mediji su objavili dva video-snimka u vezi sa ubistvom Serdarušića, jedan na kom se vidi kako ubica obučen kao turista ulazi u lokal i vadi pištolj iz torbe i drugi na kom se vidi Der kako u beloj majici i šortsu beži sa mesta zločina. Ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu u Beogradu takođe je zabeležila kamera. Der je u Mađarskoj priznao da je počinio sva tri ubistva.

Uskoro će mu se suditi i u Srbiji

Ubistvo na Banovom Brdu u Beogradu Printscreen/YouTube

Dopunjena optužnica protiv Čabe Dera i Alena Ciglera za ubistvo Nebojše Markovića potvrđena 24. jula, pa bi uskoro trebalo da bude zakazano i suđenje.

– Postupak protiv okrivljenog za ubistvo Nebojše Markovića vodi se po optužnici kojom je za isti događaj obuhvaćen i Alen Cigler kao saizvršilac u delu. Nakon dopune istrage u kojoj je po zahtevu suda trebalo ispitati još jednog svedoka, putem međunarodne pravne pomoći saslušan je i Čaba Der. Nova optužnica je podignuta sa predlogom da se Čabi Der sudi u odsustvu, jer je odlukom nadležnog organa Republike Češke isporučen Republici Mađarskoj. Optužnica je potvrđena i čeka se suđenje – rečeno je ranije za 24 sedam u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako su objasnili, Srbija je tražila izručenje Čabe Dera, ali su vlasti Češke odlučile da ga izruče Mađarskoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike