Težak incident u Zabeli: Peru Duha iskasapio cimer na spavanju, reagovali stražari

10.05.2022

18:35

0

Sukobu je, navodno, prethodila svađa

Težak incident u Zabeli: Peru Duha iskasapio cimer na spavanju, reagovali stražari
zabela-zatvor- noz - Copyright Antonio Ahel/ATAImages/Profimedia

Petra V. (33), zvanog Pera Duh, koji služi kaznu u požarevačkom zatvoru Zabela, napao je u toku noći 2. maja cimer iz ćelije N. M. (24).

On je na oštećenog nasrnuo nožem i pokušao da mu unakazi lice, a prema nezvaničnim saznanjima, napadu je prethodila svađa.

- Petar V. legao je da spava, a njegov cimer, s kojim je inače bio u dobrim odnosima, napravio je nekakvo sečivo i počeo da ga seče po licu. On se od bola probudio i počeo da doziva pomoć, a kad su stražari upali u ćeliju, napadač je Petru V. već posekao obraz i vrat - kaže izvor upoznat sa slučajem.

- Stražari su munjevito uleteli u ćeliju i zatekli krvavog Petra, pa počeli da viču na njegovog cimera da ga ostavi na miru i da spusti improvizovano oružje. On ih je bez pogovora poslušao, spustio je sečivo i podigao ruke uvis.

Povređenom muškarcu je pružena adekvatna medicinska pomoć u Opštoj bolnici u Požarevcu.

- Osumnjičeni osuđenik nijednog momenta nije pokušavao da izbode Petra V., već ga je samo sekao po licu s namerom da ga naruži i unakazi. S obzirom na to da je napadnuti spavao, mogao je da ga ubije a da se on i ne brani, ali napadaču to, izgleda, nije bila namera - priča izvor, i dodaje da će Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda.

- Obavljen je razgovor i sa oštećenim i sa osumnjičenim osuđenikom i obojica su odbila da kažu zašto je do incidenta došlo, odnosno oko čega su se posvađali pre napada.

Kako nezvanično saznajemo, oni su dugogodišnji cimeri i među njima ranije nije bilo nikakvih nesuglasica.

Petar V. osuđen je na 17 godina zbog teškog ubistva u pokušaju, dok N. M. robija devet godina i pet meseci zbog ubistva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike