Četvorica Srba "pala" u Hrvatskoj, jedan bio vođa osmočlane narko-bande: U akciji Tigar dolijali uzgajivači marihuane

10.05.2022

14:23

0

U kući u kojoj je otkrivena laboratorija, kako prenose hrvatski mediji, pronađeno 236 stabljika marihuane

Četvorica Srba "pala" u Hrvatskoj, jedan bio vođa osmočlane narko-bande: U akciji Tigar dolijali uzgajivači marihuane
Copyright Marihuana foto: MUP

Pripadnici Policijske uprave Požeško-slavonske posle višemesečne akcije kodnog naziva Tigar i Tigar 2, uhapsili su kriminalnu grupu koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, neovlašćeno proizvodnju i stavljanje u promet droge i izbegavanje carinskog nadzora. Kako prenosi hrvatski portal Index, uhapšena su četiri Hrvata i četvorica državljana Srbije, starosti od 37 do 71 godine.

Prvoosumnjičeni je, kako se osnovano sumnja, od novembra 2021. do maja ove godine na širem području Požege i drugim mestima u Hrvatskoj i Srbiji okupio i povezao u zajedničko delovanje ostale osumnjičene sa ciljem zajedničkog uzgoja i proizvodnje veće količine marihuane na širem području Požege i njene dalje prodaje - navode oni.

Prvoosumnjičeni, inače državljanin Srbije je, kako se navodi, našao je osobu koja će se brinuti o uzgoju i proizvodnji marihuane i nadgledao proizvodnju, dok su ostali učestvovali u pronalasku lokacije na kojoj će da gaje drogu, instalirali opremu, nabaljali preparate neophodne za njen rast, i pronalazi kupce.

Kako je otkriveno tokom istrage "sigurna lokacija" za gajenje marihuane, bila im je kuća na području Kutjeva, koja je inače u vlasništvu jednog od osumnjičenih. U kući u kojoj je otkrivena laboratorija, kako prenose hrvatski mediji, pronađeno je 236 stabljika marihuane.

Ovoj kriminalnoj grupi, takođe, na teret je stavljeno i da je u više navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prošvercovala 61 kilogram rezanog duvana kao i 3.000 ručno napravljenih cigareta.

Osumnjičenima je određen pritvor od 30 dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike