"Na mestu udesa EKG traka, a na njoj poslednji otkucaji srca malog Vasilija": Meštani nisu mogli da učine ništa - gledali smrt majke i sina!

09.05.2022

23:21

0

Autor: J.B.O.

Nažalost, lekari nisu uspeli ni detetu da spasu život

"Na mestu udesa EKG traka, a na njoj poslednji otkucaji srca malog Vasilija": Meštani nisu mogli da učine ništa - gledali smrt majke i sina!
Pixabay

Selo Vučevica kod Šapca zavijeno je u crno posle pogibije Marije S. (33) i njenog trogodišnjeg sina Vasilija. Mestom je zavladao muk, njihovi poznanici nemaju snage da govore otkako su mališan i njegova majka nastradali u automobilu marke "fijat", na koji je kod sela Cerovca velikom brzinom naleteo motor.

U tom udesu, na magistralnom drumu Šabac - Valjevo, stradao je i motociklista Nenad Z. (44), dok je Marijina majka, koja je bila za volanom putničkog automobila, teže povređena.

Ljudi koji su posle udesa pritrčali da pomognu, ne bi li bar detetu spasli život i doveli ga do bolnice, kažu da je udarac bio toliko snažan da su, u prvi mah, pomislili da je u automobil udario teški kamion! Nažalost, lekari nisu uspeli da mu spasu život.

- Na mestu udesa ostao je papir od EKG, na kome se vide slabi otkucaji srca. Verujemo da je na toj traci ostao zabeležen rad srca malog Vasilija. To su mu, verovatno, bili poslednji otkucaji srca. Na papiru piše vreme 12.15 sati. Njega su lekari Hitne pomoći reanimirali na licu mesta, davao je znake života i prevezen je u bolnicu, ali, nažalost, tamo je preminuo - pričaju meštani Cerovca.

Kako saznajemo, porodica pokojne Marije jedna je od uglednijih u Šapcu i okolini. Ljudi, koji su u ponedeljak dolazili da izjave saučešće, nisu imali reči utehe za njene najbliže. Dečak i njegova majka, koji će u utorak biti sahranjeni na groblju u Vučevici, vraćali su se iz Šapca, gde su bili kod Marijinih roditelja.

Tuga je u čitavom kraju i za Nenadom Z., koji je živeo u centru grada, kod Pošte. Bio je, kažu, dobar momak, u svemu uzoran i miran, a obožavao je motore. Porodica i prijatelji u ponedeljak su ga ispratili do večne kuće na Novom groblju u Šapcu.

Kako je došlo do kobnog udesa kod Cerovca, pokazaće istraga, koju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu.

- Istraga će biti temeljnja, precizna i ozbiljna u svakom pogledu - kaže Aleksandar Protić, osnovni javni tužilac u Šapcu.

- Na uviđaju, koji je uradio dežurni zamenik OJT, pored policije bio je prisutan i veštak saobraćajne struke.

Kako je već pisano, i ovim putnim pravcem se, kao i širom Srbije, motoristi često trkaju ili neprimereno brzo voze, što je posebno opasno na pravcima kao što je drum Šabac - Valjevo, koji je prav "kao strela", a opasnost preti na mestima gde se skreće za ovdašnja sela i zaseoke.

Istraga će odgovoriti i na pitanje da li je i u ovom slučaju bila reč o trci motocikala, ili nečem drugom. Pre samo 40 dana, na ovom putnom pravcu takođe je u jednom udesu poginulo troje ljudi.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti