Za ubistvo "kavčana" nudio 4.000.000 evra, advokat tvrdi: Tužilaštvo progoni Jovicu Vukotića

07.05.2022 | 14:32

Advokat je negirao da je Vukotiću bilo javljeno da će biti uhapšen, što se, kaže, može i proveriti

Copyright MUP

Advokat Jovice Vukotića, protiv kojeg je Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu, za više krivičnih dela, kaže da tužilačko- policijsko kriminalna akcija koja je dovela, po ko zna koji put, do progona njegovog branjenika, sama o sebi sve govori.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Kotoranina, koja ga tereti da je za ubistva "kavčana" navodno nudio 4.000.000 evra.

- Shvatamo da žele da stave znak jednakosti između čoveka kojeg poslednjih 10 godina progoni organizovana kriminalna mašinerija koja je zatrovala naše društvo i posebno pravosuđe, čemu smo i sami svedoci i tek ćemo biti - rekao je Vukotićev advokat za podgorički portal Dan.

On kaže da je i tajmnig za podizanje optužnice protiv njegovog branjenika "mnogo zanimljiv" kao i medijski napisi...

Foto: MUP
 

 

- Jer naravno kako drugačije sakriti ovu pošast na koju je moj klijent upućivao godinama ali bezuspešno. Taj progon se nastavlja i nastaviće se dok god nezavisno pravosuđe ne profunkcioniše, mada jedno je sigurno svi izgubljeni životi i uništene ljudske sudbine nikada neće moći da se vrate - naveo je advokat.

Za ovaj proces kaže da je fabrikovan kao i svi u kojima su učestvovali poznati ljudi iz organizovanog kriminala i dodaje da će na sudu biti izgubljen.

- To ćemo dokazati u postupku koji predstoji. Biće zanimljivo videti kako i ko je bez i jednog materijalnog dokaza ponovo optužio našeg klijenta za nešto što kako i sam tužilac navodi u prijavi se nije desilo niti je pokušano da se uradi - naveo je i dodao da je prethodnih dana akciju hapšenja osumnjičenih u ovom predmetu predvodio šef druge organizovane kriminalne grupe.

Smatra da javnost sama treba da oceni o čemu se tu radilo i o čemu se sada radi.

Advokat je negirao da je Vukotiću bilo javljeno da će biti uhapšen, što se, kaže, može i proveriti.

Tanjug/Miloš Milivojević/ATA Images/Goooglemap
 

Tvrdi da je Vukotić imao nameru da se preda pravosudnim organima, da je kolega takav zahtev uputio tužilaštvu, ali se od toga ipak odustalo kada su, kaže, shvatili ko i za čiji interes će da vodi postupak.

Dodao je i da je Europol primoran da otvori oči javnosti u Crnoj Gori da su policijski službenici, tužioci iz SDT pripadnici kriminalnog klana i da zajedno deluju, a zna se protiv koga.

- Tu pravde nema, a nema ni suđenja, pa je ova optužnica uvredljiva. Nadamo se boljim vremenima i pravičnom - sudskom postupku gde ćemo po ko zna koji put dokazati nevinost našeg klijenta, čime će i pravda biti zadovoljena -  zaključio je advokat.

U optužnici je navedeno da je Vukotić sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju čije je pripadnike podstrekavao na ubistva pripadnika "kavačkog" klana (Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk i Marko Miljković).

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug