Bio legenda od čoveka i vodeći inženjer: Miroslav poginuo na poligonu "Krušika", iza sebe ostavio troje dece

03.11.2020

15:15 >> 12:07

0

Miroslav Jovanović (52) je poginuo, dok je njegov kolega Miroslav P. povređen u eksploziji. Jovanović je iza sebe ostavio troje dece

Bio legenda od čoveka i vodeći inženjer: Miroslav poginuo na poligonu "Krušika", iza sebe ostavio troje dece
Copyright Miroslav Jovanović Foto: Facebook

Inženjer „Krušika“ Miroslav Jovanović (52) poginuo je danas na poligonu vojne fabrike kod Valjeva usled ispitivanja protivoklopne rakete, a iza sebe je ostavio dvojicu sinova i ćerku. Jovanović je bio jedan od najboljih inženjera te fabrike, a na poligon je često dolazio, i niko nije mogao ni da sanja da može da krene nešto naopako, priča njegov kolega.

Eskplozija se dogodila danas oko 11 sati, na poligonu u ataru sela Donja Bukovica, a tom prilikom povređen je i Miroslav P.

Miroslav Jovanović/Facebook

Kako smo ranije saznali, do eksplozije protivoklopne opitne mine došlo je dok su njih dvojica povezivala kapislu na minu. Došlo je do njenog aktiviranja i eksplozije.

Pročitajte još:Bizarna pozadina incidenta u Srbobranu: Bacio bombu jer se posvađao sa ženom!

Nesrećni Jovanović je poginuo na licu mesta, dok je njegov kolega prebačen u Urgentni centar valjevske bolnice.

– Dolazio je povremeno na poligon, tako da mu nije prvi put da je bio tu i da je radio tako nešto. Bio je jedan od vodećih inženjera „Krušika“, a inače je bio legenda od čoveka. Svi smo ga voleli i jako smo potreseni. Iza sebe je ostavio troje dece, dva sina i ćerku. Majka mu je težak srčani bolesnik, ne znam kako će to preživeti – kaže jedan od poznanika pokojnog Jovanovića i dodaje:

– Bavio se stolarijom. Njegov otac je bio stolar, pa je Miroslav nastavio da se bavi tim zanatom. Bio je odličan u tom poslu. Po struci je bio mašinski inženjer – kaže naš sagovornik.

Porodica nesrećnog Jovanovića nije želela da priča za medije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike