Saslušana Branka (61) koja se sumnjiči da je bacila svoje tek rođeno unuče u kontejner

25.12.2020

14:48 >> 15:04

0

Branka P. se sumnjiči da je nakon porođaja svoje ćerke Milje (23) novorođenče bacila u kontejner u naselju Rojkovac u Obrenovcu

Saslušana Branka (61) koja se sumnjiči da je bacila svoje tek rođeno unuče u kontejner
Copyright Printscreen/facebook

Branka P. (61) saslušana je danas u Višem javnom tužilaštvu povodom sumnji da je nakon porođaja svoje ćerke Milje (23) novorođenče bacila u kontejner u naselju Rojkovac u Obrenovcu.

Branka je iznela svoju odbranu, a pritvor predložen da ne bi uticala na svedoke, da ne bi ponovila ili dovršila krivično delo kao i zbog uznemirenja javnosti, rečeno nam je u tužilaštvu. Tereti se za pokušaj teškog ubistva svog unučeta. S obzirom na to da je krivičnim delom oštećeno dete, maloletno lice, kao i da se imaju ispitati svedoci, tužilaštvo neće iznositi druge detalje o ovom slučaju.

Pročitajte još

Podsećanja radi, slučaj je otkriven kada je u GAK u Višegradskoj Hitna pomoć dovezla devojku (23) koja je lekarima rekla da se porodila u stanu u Obrenovcu i da je njena majka bacila bebu u kontejner ispred zgrade. Vozač obrenovačkog saniteta Dušan Mihajlović, ispričao je za medije da je sa ekipom otišao na adresu porodilje kako bi saznali šta je uradila sa tek rođenom bebom.

– Prvo sam našao crnu kesu i stvari koje su bile krvave. Počeo sam da vadim smeće da bih pronašao bebu. U jednim momentu sam čuo kao da je nešto cvilelo. Prešao sam na drugi kontejner, izadio sam četiri kese i čuo bebin plač sve jače. Kada sam video da je jedna kesa spolja krvava shvatio sam da je beba unutra! – ispričao je Mihajlović.

Kako je ranije bilo reči, Branka je demantovala da je bacila unuče u kontejner. Milja se porodila u roditeljskom stanu. Nataša P., njena sestra, rekla je da se ona u poslednje vreme prilično ugojila i nosila široku odeću, ali niko od ukućana nije sumnjao da je trudna.

Beba je zbrinuta na Odeljenju neonatologije Kliničkog centra Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike