Policija za sedam dana otkrila 11 nelegalnih kockarnica u Srbiji

01.04.2022

16:13

0

U 11 objekata u Srbiji otkrivena je nelegalna organizacija igara na sreću bez odobrenja nadležnog organa, zbog čega će po nalogu nadležnih osnovnih javnih tužilaštava biti podnete krivične prijave protiv devet osoba

Policija za sedam dana otkrila 11 nelegalnih kockarnica u Srbiji
profimedia-0003027569 - Copyright Profimedia

U 11 objekata u Srbiji otkrivena je nelegalna organizacija igara na sreću bez odobrenja nadležnog organa, zbog čega će po nalogu nadležnih osnovnih javnih tužilaštava biti podnete krivične prijave protiv devet osoba zbog sumnje da su neovlašćeno organizovale te igre.

Objekti su ortkriveni u toku akcije MUP-a, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Ministarstvom finansija - Upravom za igre na sreću i nadležnim osnovnim javnim tužilaštvima, u periodu od 24. do 30. marta, a na teritoriji sedam policijskih uprava - Leskovac, Sremska Mitrovica, Novi Pazar, Novi Sad, Sombor, Subotica i Šabac.

Osumnjičeni se terete da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali klađenje i igre na automatima, a novac od uplata igrača ulagali u nove neregistrovane objekte i aparate za igre na sreću, saopšteno je iz MUP-a.

Profimedia
 

 

Policija je u tim objektima pronašla i oduzela 70 aparata za igre na sreću, 72 televizora, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, kao i 1.365.110 dinara.

U dosadašnjim ovakvim koordinisanim akcijama sprovedenim u periodu od januara 2021. do 30. marta, na teritoriji 17 policijskih uprava kontrolisano je poslovanje 178 objekata.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću podneto je 115 krivičnih prijava protiv 110 osoba, od kojih je 24 zadržano do 48 časova.

U neregistrovanim objektima pronađena su i oduzeta 674 automata za igre na sreću, četiri laptopa, 611 televizora, 126 računara, pet kladomata, 149 štampača, 67 monitora, dva aparata za bingo, tri uređaja za '"lucky ball", sedam čitača tiketa, 10 risivera, tri rulet stola, mini aparat za rulet, gejm displej za tombolu, postolje za rulet, dva mobilna telefona, dva uređaja za tombolu, grčki kino, automat za isplatu novca, tri čitača bar kodova, liste za klađenje i tiketi, kao i 4.284.941 dinara i 8.605 evra, za koje se sumnja da potiču od uplata igrača.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike