Anđeli koja je vozila automobil i sletela u Moravu ukinut pritvor: Kobnog dana poginule dve devojke kod Vladičinog Hana!

30.03.2022

12:46

0

A.S. koja je bila za volanom automobila, puštena je da se u daljem postupku brani sa slobode

Anđeli koja je vozila automobil i sletela u Moravu ukinut pritvor: Kobnog dana poginule dve devojke kod Vladičinog Hana!
juzna morava sleteo u reku nesreca devojke1 - Copyright Printscreen/YouTube/Fotkanje Net

Dva meseca nakon stravične nesreće kod Vladičinog Hana, kada su stradale dve devojke, a dve preživele sletanje automobila smrti u Južnu Moravu, istraga je poprilično odmakla i očekuje se da tužilaštvo uskoro donese odluku o podnošenju optužnih akata.

Prema navodima iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, A.S. koja je upravljala automobilom, nakon isteka pritvora od mesec dana, kao i saslušanja svih svedoka ovog događaja, puštena je da se brani sa slobode.

Saslušani su roditelji stradalih devojaka u svojstvu oštećenih lica i pridružili su se gonjenju počinioca dela.

Saslušani su u vozač kamiona iz Beograda, kao i vozač autobusa “Niš ekspresa”, koji su prvi naišli na mesto nesreće, obavestili policiju i hitnu pomoć, a zatim i pružili pomoć preživelim devojkama.

Predmet se nalazi kod veštaka saobraćajne struke, koji bi trebalo da na osnovu svih prikupljenih dokaza, iznese stručni nalaz i mišljenje o uzrocima ove saobraćajne nesreće.

A.S. koja je bila za volanom automobila, puštena je da se u daljem postupku brani sa slobode.

- Veštačenje je pokazalo da je u trenutku nesreće u krvi imala 0,95 promila alkohola u krvi - kaže Danijela Trajković, Viši javni tužilac.

Podsetimo, nesreća se dogodila 29. januara, oko 4 časa ujutro, kada su se četiri devojke vraćale kući u Predejane, posle izlaska u Vladičinom Hanu. U saobraćajnoj nesreći kod tunela Manajle, u ranim jutarnjim satima, automobil marke "golf " sa četiri devojke iz Predejana, sleteo je u Južnu Moravu.

Nastradale utapanjem

Tela Anđele M. i Katarine P. pronađena su u Južnoj Moravi. Prva je pronađena Anđela, a potom i Katarina. Obdukcija je utvrdila da su nastradale utapanjem. A. S. i K. M. su u nesreći lakše povređene.

Pritvor A.S. određen je zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

A. S. je prethodno na saslušanju u tužilaštvu u prisustvu svog advokata negirala izvršenje krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Delo sa umišljajem

Tužilaštvo je smatralo da je delo izvršila sa umišljajem, jer je vozila kola sa probnom vozačkom dozvolom u vremenu kada nije smela da vozi i to pod uticajem alkohola, neprilagođenom brzinom uslovima i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama. Za ovo krivično delo, prema srpskim zakonima, propisana kazna zatvora je od dve do 12 godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike