24SEDAM NA MESTU JEZIVOG ZLOČINA U ZAJEČARU Komšinica otkrila: "Vera ga se plašila, htela je i stan da proda" (FOTO/VIDEO)

29.03.2022

09:09 >> 10:57

0

Starac je komšinicu maltretirao već duže vreme, a nesrećna žena je pre tri, četiri dana zvala policiju

24SEDAM NA MESTU JEZIVOG ZLOČINA U ZAJEČARU Komšinica otkrila: "Vera ga se plašila, htela je i stan da proda" (FOTO/VIDEO)
Zaječar ubistvo (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Celu Srbiju u zoru je potresla strašna vest. U Zaječaru je muškarac Dušan Zagorac (76) upucao komšinicu Veru Đekić (62), a potom otvorio vatru i na policajce, od kojih je jedan preminuo. Ekipa 24sedam je na licu mesta.

Kako smo saznali, nesrećna žena je više puta prijavljivala policiji komšiju napadača. Pre samo pre, tri, četiri dana Vera je zvala policiju.

Navodno ga je više puta upozoravala da se ne dere na njih, i da ih ne terorište.

Ono što se za sada zna, jeste da je žena ubijena ispred ulaza gde još ima tragova krvi. Ne zna se, da li joj je došao na vrata, ili ju je ubio u samom ulazu.

Nezvanično smo saznali, da je policajac, koji je preminuo, upucao u vratnu arteriju.

Kako javlja naš reporter, Zagorac je živeo stan iznad ubijene žene, a ona je imala muke sa njim i ništa mu nije mogla.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Takođe, mediji su jutros mahom preneli vest da je komšinica Mirjana Stanković svedok zločina i da je navodno izjavila da je Zagorac vitlao pištoljem okolo i da je i ona imala problem sa njim.

Inspektori UKP iz Beograda tražili su sirov materijal kako bi proverili te navode, odnosno, da preslušaju njenu izjavu posle čega je ona dala izjavu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Emina Stoilko, koja u ovu zgradu svakodnevno dolazi baš u ovaj ulaz jer tu čuva jednu baku, kaže da je Vera imala strašnih problema sa Zagorcem, da joj je stalno lupao da ugasi grejanje.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Vera ga se plašila i žalila joj se da je komšija maltretira. Zvala je policiju, dolazila je policija, a jednom prilikom je policija sa sobom povela i lekara da da procenu njegovog psihičkog stanja.

Vera je Emini govorila da ne može više to da ga trpi i da će prodati stan.

- Zagorac se nikome nije javljao. Zatekli smo policiju jutros, a prva informacija je bila da su ranjena dva policajca, da je jedan ubijen i da je komšinica ubijena. Nakon toga sam saznao da je komšija pucao - kaže komšija Goran Prvulović koji ima radionicu za popravku bicikla preko puta mesta nesreće.

Na licu mesta su inspektori za krvne delikte.

Takođe, trojica inspektora UKP iz Beograda, kako nezvanično saznajemo, stigli su u Zaječar da utvrde propuste u vezi sa prethodnim prijavama protiv Zagorca.

Podsetimo, sve se dogodilo u Ulici 7 septembra, kada je D. Z. pucnjima iz vatrenog oružja usmrtio komšinicu V. Đ., a zatim je pucao na uniformisane policijske službenike koji su postupali po prijavi građana da su se u zgradi čuli pucnji.

D.Z. je ispalio dva projektila pogodivši policajca koji je od zadobijenih povreda preminuo u ZC Zaječar.

Kako je saopštio MUP, napadač se nakon što je pucao, zabarikadirao na tavanskim prostorijama, da bi nakon izvesnog vremena u njima počinio samoubistvo.

Pripadnici jedinice SAJ iz Beograda su oko ponoći blokirali ceo kvart i kriza je okončana nakon devedeset minuta. U blokiranom delu grada čula se eksplozija i pucnjava.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike