Otac Saše koji je uhapšen zbog ubistva komšije: "Samo je želeo da zaštiti svoju porodicu"

06.11.2020

17:36 >> 07:14

0

Saša Radovanović uhapšen je zbog sumnje da je iz lovačke puške ubio Dragana Pavlovića

Otac Saše koji je uhapšen zbog ubistva komšije: "Samo je želeo da zaštiti svoju porodicu"
Copyright Saša Radovanović Foto: Facebook

Saša Radovanović (49) osumnjičen je da je sinoć hicima iz lovačke puške u Aranđelovcu ubio komšiju i prijatelja iz detinjstva Dragana Pavlovića (48).

Nakon dva ispaljena kobna metka Radovanović je navodno odlučio da se preda, a njegov otac je pozvao policiju. Saša Radovanović, kako kažu njegovi roditelji, mirno je živeo u porodičnoj kući u Aranđelovcu. Pavlovića je poznavao odmalena. Nekada su se zajedno igrali i odrastali.

Ubijeni Dragan godinama nije živeo u svojoj kući koja se nalazi preko puta Sašine – bio je u zatvoru više godina i boravio je u Bosni. Vratio se pre nešto manje od godinu dana i tada su, kako tvrde Sašini roditelji, počeli problemi.

– Dragan je uvek bio problematičan. Kad se vratio, počeo je da tera Sašu da radi za njega i proizvodi drogu u laboratoriji na planini Radan. On to nije želeo i Dragan je počeo da ga bije. Uzeo ga je pod svoje. Saša ga se plašio i morao je da ide kod njega kad god ga pozove – priča za “Kurir” Sašin otac Živorad Radovanović.

Dragan Pavlović/Privatna arhiva

Dragan robijao zbog ubistva?

Pavlović je prema nezvaničnim informacijama bio više puta osuđivan. Navodno je bio u zatvoru i zbog ubistva. Na izdržavanju kazne u Petrovcu, 2016. godine, napao je zatvorskog kuvara i zubima mu odgrizao uvo.

– Saša je ovim ubistvom spasio mnoge ljude. Svi su se plašili Dragana. Hvalio se kako je on kanibal iz Petrovca. Jedan komšija se čak i odselio odavde zbog njega – rekao je za “Kurir” Živorad Radovanović.

Roditelji kažu da je Saša zbog tih problema postao alkoholičar. Na nagovor svoje ćerke, odlučio je da potraži stručnu pomoć i samo što je počeo da se leči. Terapija je, kako objašnjavaju roditelji, dobro delovala i Saši je bilo bolje.

– Ipak, Dragan je nastavio da ga maltretira. Pretio je i nama i našem drugom sinu. Ja sam hteo da ga ubijem. Za mene nije šteta, a Saša je taman počeo da se leči i sad mora u zatvor – priča potrešeni otac.

Pročitajte još: Obdukcija pokazala: Aleksandar čije je telo pronađeno u bunaru u Konaticama je ubijen

Sukob je prema njegovim rečima eskalirao u sredu uveče. Saša je u jednom kafiću igrao tombolu. Dragan ga je zvao, odveo na Bukulju i tamo po ko zna koji put prebio. Nemoćan da trpi nasilje i nagovaranje da radi sa drogom, kako kažu Sašini roditelji, uzeo je lovačku pušku koja mu je ostala od dede i sa prozora svoje sobe pucao na Dragana koji je bio u svom dvorištu.

– Kad smo čuli pucanj znali smo šta se desilo. Nismo iznenađeni. Očekivali smo da će da ga ubije. Mi smo krivi što nismo prijavljivali napade policiji, ali Saša se plašio da to uradi. On nije kriv. Samo je želeo da zaštiti svoju porodicu – objasnio je Živorad.

Dragan je preminuo na mestu, Sašin otac je pozvao policiju, a on se odmah predao. Sada je u pritvoru.

Pročitajte još:Alajbeg napadnut na godišnjicu ubistva vođe „Alkatraza“

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike