Ko je ubijeni zelenaš: "Kanibal iz Aranđelovca" zatvorskom kuvaru odgrizao uvo

06.11.2020 | 18:00 >> 14:04

Autor: E. H.

Ubijeni Dragan Pavlović zvani Gaston (48) proveo je po zatvorima 15 godina. Prema sopstvenom priznanju ubio je dva čoveka, ali je za jedno ubistvo bio oslobo?

Copyright Dragan Pavlović Gaston Foto: Profimedia/Printscreen

Ispred svoje kuće u Aranđelovcu sinoć je ubijen Dragan Pavlović zvani Gaston (48). Njega je ubio komšija Saša Radovanović (49) kojem je Pavlović pozajmio novac na kamatu, a onda ga godinama reketirao. Pavlović je imao podeblji dosije, a poznat je kao „Kanibal iz Aranđelovca“. Nadimak je dobio na robiji, nakon što je nezadovoljan hranom zatvorskom kuvaru odgrizao uvo!

Saša Radovanović sinoć je sa lovačkom puškom uleteo u dvorište svog Pavlovića i ispalio hitac u njega. Odmah posle zločina on je uhapšen, a sutra će biti izveden pred tužioca. Kako saznajemo, ubica je od žrtve pozajmljivao novac na kamatu, a ovaj ga je godinama maltertirao i reketirao.

Pavlović, koji se predstavljao kao vođa “Delija”, prošle godine uhapšen u Hrvatskoj sa vođom “Bed blu bojsa” koji je švercovao 170 kilograma marihuane

Poslovica „o pokojniku sve najlepše“ u ovom slučaju ne važi. Komšije i prijatelji za Pavlovića nemaju lepe reči, a u arhivama „Crne hronike“ o njemu se mogu naći mnoge priče.

Poslednji put o njemu se pisalo prošle godine kada je uhapšen u Hrvatskoj. Taj slučaj izazvao je veliku pažnju u čitavom regionu jer je sa Pavlovićem, koji se predstavljao kao jedan od vođa „Delija“ uhapšen i Goran Hajduković Čupko (44), vođa „Bed blu bojsa“. Oni su uhapšeni sa 170 kilograma marihuane koja je bila sakrivena u kombiju dok su se njih dvojica policajcima predstavili kao građevinski radnici.

Copyright Saša Radovanović ubio Pavlovića Foto: Facebook

Pavlović je u aprilu ove godine oslobođen, jer nije bilo dokaza da je znao šta je njegov hrvatski kolega prevozio u vozilu. Ipak, njegova odbrana na sudu mnoge je ostavila u šoku.

– Osuđen sam za ubistva, razna kaznena dela, ali s narkoticima nemam nikakve veze. Ni u ludilu, ni za kakve pare ne bih rizikovao zatvor iz kojeg sam izašao pre šest meseci – rekao je Pavlović sudiji tvrdeći da mu je „sve napakovano“.

Pročitajte još: Uhapšeni zelenaši: Muškarcu (38) pozajmili 4.000 evra, uzeli mu 40.000

Pročitajte još: Ko seje smrt u regionu: “Kavački klan” regrutuje ubice iz Beograda

– Sve je ovo povezano, iz iste kuhinje, a ovo s drogom mi se napakovalo isto kao i što mi se napakovalo i sudi mi se, ili je u toku istraga za silovanje pritvorenika, kao i za to da sam više zatvorenika prebio – rekao je Gaston.

Pavlović je sam svedočio da je 2003. rukama ubio kriminalca Dušana Markovića, ali i Fatmira A. za čije ubistvo je na kraju oslobođen.

U zatvoru je proveo 15,5 godina, od toga 11 u potpunoj izolaciji. Tokom boravka u kragujevačkom zatvoru 2016. godine, on je nezadovoljan kvalitetom i količinom hrane pretukao kuvara, a zatim mu odgrizao deo uva, nakon čega je i dobio nadimak „kanibal“.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam