Apel MUP-a privrednicima: Pre sklapanja posla sa drugom firmom proverite jedan podatak, može vas poštedeti glavobolje!

25.03.2022

12:00

0

Na taj način su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 8.000.000 dinara

Apel MUP-a privrednicima: Pre sklapanja posla sa drugom firmom proverite jedan podatak, može vas poštedeti glavobolje!
viber_image_2022-02-25_21-34-54-732 - Copyright printscreen

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu upućuje apel privrednicima i ostalim subjektima privrednog poslovanja da pre uspostavljanja privredne saradnje i zaključivanja privrednih poslova izvrše sve provere poslovnih partnera preko Agencije za privredne registre i drugih javno dostupnih baza podataka, kako bi se smanjile na minimum situacije u kojima kasnije ne bi mogli da budu obeštećeni, s obzirom da je kroz praksu ovog Odeljenja primećena učestalost prevara u privrednom poslovanju, kod kojih se pojavljuje veći broj oštećenih lica i visoki iznosi odštetnih zahteva.

Tužilaštvo istovremeno saopštava o još jednom slučaju koji je procesuiran zbog krivičnog dela prevara u privrednom poslovanju u kojem su osumnjičena tri lica.

Juče je od strane zamenika javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saslušana grupa osumnjičenih D.I, N.K. i G.G, zbog osnovane sumnje da su izvršili produženo krivično delo prevare u privrednom poslovanju.

Osumnjičenom D.I. je stavljeno na teret da je u svojstvu ovlašćenog lica privrednog društva Pegaz link, zajedno sa osumnjičenima N.K. i G.G., dovodio u zabludu predstavnike oštećenih privrednih društava, lažno prikazujući da je privredno društvo Pegaz link solventno i da će preuzeta roba biti plaćena dospelosti, čime su naveli komercijaliste i zaposlene u oštećenim privrednim društvima da im predaju robu, koju su osumnjičeni potom prodavali na crnom tržištu.

Na taj način su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 8.000.000 dinara. Nakon saslušanja, a na predlog zamenika javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prema osumnjičenima je određen pritvor.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike