I u grob po dukate: Razbojnici iskopali kovčeg biznismena jer su čuli da je sahranjen sa blagom!

22.03.2022

10:07

0

Autor: 24sedam

Aleksandar Janković (64), zvani Hina preminuo je pre pet nedelja i sahranjen je na groblju u Bačkom Petrovom Selu

I u grob po dukate: Razbojnici iskopali kovčeg biznismena jer su čuli da je sahranjen sa blagom!
RINA

Nepoznati razbojnici raskopali su grob biznismena Aleksandra Jankovića (64), zvanog Hina, na groblju u Bačkom Petrovom Selu, jer su čuli da je sahranjen sa gomilom novca, nakita i dukata.

Razbojnici su, međutim, ostali praznih šaka jer u sanduku nisu našli ništa, a za osbom su ostavili oskrnavljen grob.

Mihajlo Janković, sin preminulog Aleksandra, ispričao je da je njegov otac preminuo pre pet nedelja, krajem februara, i da je  sahranjen na lokalnom groblju u Bačkom Petrovom Selu.

- Prošle sedmice pozvali su me iz komunalnog preduzeća koje brine o groblju i javili mi da je grob mog oca raskopan. Kako su mi rekli, čuvar groblja je zatekao oskrnavljen grob, pa je odmah zvao svoje nadređene, a oni su obavestili policiju - rekao je Mihajlo i dodao:

- Odmah sam otišao na groblje i tamo sam zatekao inspektore koji su obavljali uviđaj. Video sam da je grob otkopan i da je jedan deo očevog sanduka otvoren. Poklopac je bio podbočen nekom daskom, kako se ne bi zatvorio. Policajci su mi posle rekli da su pljačkali izvukli jastuk ispod očeve glave i odneli ga, verovatno su mislili da je u jastuku bilo zašiveno nekakvo blago, što je obična glupost - rekao je Mihajlo.

Prema njegovim rečima, njegov otac je bio uspešan preduzetnik, imao je nekoliko kuća, kao i tri firme koje su uspešno poslovale trgujući perjem i tekstilnom robom.

- Moj otac je bio imućan i svi su to znali, a verovatno je zbog toga počela da kruži priča po selu da je sahranjen sa velikim bogatstvom. Te priče su čak stigle i do mene, ali to naravno nije tačno. Međutim, kad jednom krene neki trač, niko ga više ne može zaustaviti. Čak i oni koji su u početku znali da je to izmišljotina, posle izvesnog vremena počnu da se pitaju da ipak nismo sahranili oca sa nekakvim blagom. Ljudi su čudo - priča očajni sin pokojnika.

BONUS VIDEO

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti