Bivši robijaš u paranoji, u stanu držao kratež, bodeže i pitbulove: Ko je Srbin uhapšen na Malti

07.11.2020

08:02 >> 09:21

0

Srđan Stevanović (38) uhapšen je nakon šestočasovne drame u gradiću Pieta

Bivši robijaš u paranoji, u stanu držao kratež, bodeže i pitbulove: Ko je Srbin uhapšen na Malti
Copyright Foto: Malta police

Šestočasovna drama na Malti u kojoj su odjekivali i pucnji, završena je hapšenjem 38-godišnjeg Srbina Srđana Stevanovića. Međutim, još uvek nije poznato šta je dovelo do pucnjave.

Foto: Printscreeen Facebook

Stevanović je u nedelju viđen na ulici oko 19.30 u gradiću Pieta. Pričao je nepovezano i pravio štetu na parkiranim automobilima. Oko osam sati policija je po dojavi građana zakucala na njegova vrata u ulici Trik Krejten, ali im je on tada zapretio da će pucati na njih držeći kratež u rukama.

Osim oružja Stevanović je u stanu imao i tri putbila, pa su se policajci povukli i pozvali pojačanje. Ubrzo su na lice mesta stigli pregovarači i specijalne jedinice policije koje su nakon šestočasovnog ubeđivanja da se preda upale u Stevanovićev stan oko 2 sata posle ponoći i uhapsile ga.

Pročitajte još: Pucnjava u Novom Pazaru: Biznismen izrešetan pred svojom kućom (FOTO+VIDEO)

Tokom opsade je ispaljeno najmanje pet hitaca, a u pucnjavi je povređen jedan Stevanovićev pas.

Novinari portala “Lovin Malta” stupili su u kontakt sa Stevanovićevim prijateljem, koji je rekao da je šokiran onim što se desilo, moleći da se njegovo ime ne objavljuje.

– Srđan je imao nekih psihičkih problema i zbog toga nije izlazio nigde iz svoje kuće. Znam da je u poslednje vreme imao problema sa komšijama koji su se bunili zbog njegovih pasa – rekao je izvesni Danijel.

– Srđan je postao paranočin. Već mu je zbog nekog incidenta policija dolazila na vrata pre oko mesec dana. Ali, pretpostavljam da je ovaj put bio paranoičniji nego inače – kaže njegov drug i potom se osvrće na Stevanovićevu prošlost.

– On je neverovatna osoba velikog srca. Uvek mi je pomagao i podsticao me da budem bolji. Bio je u zatvoru u Srbiji oko četiri godine, a takođe i godinu dana ovde na Malti. To je bilo pre devet godina. Sve je dovelo do toga da je postao paranoičan. Generalno, on je dobra osoba. Život ga je traumirao – priča Danijel.

Pročitajte još: Misterija broja 1: Naterao Kneleta da klekne, pa mu pucao u potiljak

On objašnjava da Srđan ima nekoliko pitbulova, ali tvrdi da nisu agresivni.

– Video sam da ih neki mediji nazivaju „borbenim psima“. Nikada nisu bili agresivni, reagovali su samo zato što je napadnut njihov vlasnik – kaže Danijel koji optužuje policiju da je zbog nje eskalirala situacija, jer su oni bili previše agresivni.

Ranjeni pas se oporavlja

Pas koji je upucan prilikom hapšenja Stevanovića trenutno se nalazi na lečenju u veterinarskoj klinici.

Prema policijskim izveštajima, pitbul je napao policajce dok su ulazili u stan, ne ostavljajući im drugi izbor nego da pucaju na životinju. U psa je pucano dvaput, ali srećom, veterinari su već bili na licu mesta i ukazali mu pomoć, a potom prevezli na kliniku.

U stanu Stevanovića bila su još dva psa koja je policija u to vreme takođe opisala kao „agresivne“. Međutim, portal „Lovin Malta“ saznaje da su u pitanju štenci starosti između 4-6 meseci. Oni su smešteni u azil za životinje.

– Srđan sigurno nije želeo da se ovako nešto dogodi. Bio sam s njim pre samo nedelju dana i on mi je govorio kako pokušava da ostane kod kuće i drži se dalje od svih. Čak mi je rekao da ga nazovem pre nego što dođem, jer ako se samo pojavim na njegovim vratima, može da pobesni. Lako plane – priča Stevanovićev prijatelj.

Stevanovićev kratež Foto: Malta Police Force

On veruje da je u kući imao oružje jer su ga ranije više puta napadali drugi Srbi.

– Ne mogu da ulazim u detalje, ali video sam ga sa razbijenim licem. Ovde postoje kriminalci, a Srđan je imao problema s njima. I sam sam imao problema sa tim ljudima i kada god sam ga pitao da mi pomogne , on mi je ovek odgovarao: „Smiri se, hajde da porazgovaramo…“ . On nije bio tako agresivan. Mislim da je sve što je uradio bilo u samoodbrani. Takođe, verujem da zatvor uticao na njegovo ponašanje… Većina zatvorenika drži oružje za samoodbranu – kaže Danijel.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike