Ukida se pritvor policajcima koji su pretukli načelnika Interpola? Povređeni izjavio da je potresen i uznemiren! (VIDEO)

11.03.2022

12:08

0

Prvo osnovno javno tužilaštvo dostavilo sudu predlog za ukidanje pritvora D. S. i M. R.

Ukida se pritvor policajcima koji su pretukli načelnika Interpola? Povređeni izjavio da je potresen i uznemiren! (VIDEO)
tuca interpol cvetkov trg - Copyright Printscreen /Nadzorne kamere

Posle ispitivanja M. V. (44), načelnika Interpola, koga su, kako se sumnja, pretukla dvojica kolega D. S. i M. R. u predmetu "Tuča policijskih službenika na Cvetnom trgu u Beogradu", Prvo osnovno javno tužilaštvo se saglasilo sa predlogom branioca osumnjičenih za ukidanje pritovra i dostavilo je sudu predlog za ukidanje pritvora. Ne stoje, kako saznajemo, više razlozi zbog kojih je pritvor prema osumnjičenima predložen.

Svedok oštećeni M. V. u svom iskazu opisao je događaj koji se vidi na snimku koji je 24sedam već objavljivao. On je naveo da ga je čitav događaj potresao i uznemirio, kao i da je od ranije u lošim odnosima sa dvojicom kolega, ali nije precizirao zbog čega.

M. V. se, kako saznajemo, pridružio krivičnom gonjenju osumnjičenih i istakao imovinsko-pravni zahtev. Zbog povreda koje su mu nanete zadobio je prelom vilice i operisan je.

Policijskim službenicima D. S. (43) i M. R. (47) određeno je bilo zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

Oni su se, kako se sumnja, u jednom kafiću na Vračaru, 22. februara ove godine, posle verbalnog konflikta potukli sa M. V. pripadnikom MUP-a, koji je zadobio teške telesne povrede.

Pretučeni muškarac, prema pisanju medija izadobio je prelom vilice, frakturu lobanje i prelom ruke. Preduzete su i se sve mere radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti učesnika tuče.

- Šaka mi je polomljena kada je D. S. krenuo da me udari, a ja sam ga blokirao. Vilicu mi je polomio M. R. - navodno je izjavio oštećeni na salsušanju.

Kako smo ranije pisali, D. S. i M. R. navodno su bili u tajnoj grupi unutar MUP-a koju je svojevremeno formirala Dijana Hrkalović za "specijalne operacije". Naziv te grupe bio je "Mangusta" i ona se pominje i u optužnici protiv nekadašnje državne sekretarke koja je u pritvoru zbog sumnje da je počinila krivično delo trgovina uticajem.

Grupu je navodno činilo deset visokopozicioniranih policajaca, sumnjalo se da je ona formirama kako bi se u najvećoj tajnosti organizovala prisluškivanja, kao i pratnja ljudi za koje je Dijana Hrkalović sumnjala da su bliski "škaljaraskom klanu".

Suđenje Dijani Hrkalović, zbog promene branioca, nije počelo u Specijalnom sudu u Beogradu i trebalo bi da se održi 7. aprila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike