Braniće se sa slobode: Optuženi za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Milica (28) pušten uz jemstvo od 126 hiljada evra!

09.03.2022

12:01

0

Milica Milićević poginula je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila avgusta prošle godine, na Beogradskom keju u Novom Sadu

Braniće se sa slobode: Optuženi za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Milica (28) pušten uz jemstvo od 126 hiljada evra!
milica milicevic motor profimedia - Copyright Milica Milićević Instagram_akademijaumetnostinovisad/Profimedia

Ognjen Kljajić (29) iz Temerina, koji se tereti za saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubila Milica Milićević (28) iz Novog Sada, a njen momak Zoran Janković (23) zadobio teške povrede, pušten je iz pritvora.

Ovu odluku doneo je Viši sud u Novom Sadu, nakon što je prihvatio jemstvo, potvrdila je Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

- Kljaić je pušten na slobodi nakon što je ponuđeno jemstvo u iznosu od nešto više od 126.000 evra, odnosno u tom iznosu je stavljena pod hipoteku nepokretna imovina u vlasništvu njegovog oca, kojom se garantuje da okrivljeni do kraja krivičnog postupka neće pobeći i da će boraviti na adresi koju je dostavio sudu - priča Ostojin i nastavlja:

- U slučaju promene adrese, dužan je da o tome odmah obavesti sud. Ukoliko prekrši dato obećanje, odnosno ako se do pravosnažnog okončanja sudskog postupka bude krio, pobegao ili napustio boravište bez odobrenja suda, jemstvo, odnosno hipoteka će biti realizovana u korist republičog budžeta - kaže Ostojin.

Milica Milićević poginula je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila avgusta prošle godine, na Beogradskom keju u Novom Sadu, kada je na nju i njenog dečka Zorana Jankovića (23), koji su bili na skuteru, džipom naleteo pijani Ognjen Kljajić iz Temerina.

Od siline udarca devojka je preminula na mestu, dok je Zoran Janković teško povređen. On je smogao snage i u bolnoj ispovesti tada je za Kurir, iz bolničke postelje, ispričao kako je došlo do kobne nesreće u kojoj je ostao bez svoje partnerke.

- Šta da vam kažem, ovo je strašno što sam doživeo. Milica i ja smo bili drugovi unazad nekoliko godina, a pre četiri nedelje smo počeli da se zabavljamo. Kobne večeri, posle mog posla, krenuli smo skuterom na kej, da malo sedimo uz obalu Dunava. Ja sam vozio, ona je bila iza mene - priča Zoran, koji je smešten u bolnici u Sremskoj Kamenici zbog teških povreda glave, rebara i noge.

Janković kaže da su se vozili svega nekoliko stotina metara kada je na njih naleteo džip "rendž rover".

Odjednom smo osetili nenormalan udarac otpozadi. Odleteli smo 30 metara. Milicu je nakon prvog odbacivanja džip udario još jednom, a ja sam se onesvestio. Probudile su me Hitna pomoć i policija, nisam znao šta mi se desilo ni kako se zovem - priča Janković, kome je devojka praktično stradala pred očima.

Slomljena su mi tri rebra, povređena glava, noga... Ma ništa me ne boli, boli me samo srce za Milicom - rekao je posle nesreće Zoran.

Kako smo tada pisali, u trenutku nesreće Ognjen vozio je "rendž rover" brzinom većom od 100 na sat, a pošto je udario u skuter s momkom i devojkom, nije se zaustavio da pomogne, već je dodao gas i pobegao s mesta udesa.

Prilikom bega Ognjen je još jednom pregazio nesrećnu devojku, koju je prethodno oborio s motora, a udario je i u parkiranu "mazdu". Na Beogradskom keju ostali su vidljivi tragovi nesreće, a delovi skutera rasuti su po ulici.

Policija je nekoliko sati posle sudara pronašla vozača "rendž rovera" i uhapsila ga.

-U trenutku hapšenja izmereno mu je 1, 8 promila alkohola u krvi, a pretpostavlja se da je u momentu sudara imao i više - rekao je tada izvor.

Kljajić je od hapšenja, 8. avgusta prošle godine, bio u pritvoru, koji mu je određen posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, zbog postojanja opasnosti od bekstva, obzirom na to da je napustio mesto nesreće, zbog mogućnosti uticaja na svedoke i zbog bojazni od ponavljanja krivičnog dela.

Glavni pretres, koji je zakazan za 24. maj, Ognjen Kljajić će doći sa slobode.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike