Tvrdili da nemaju ništa, a vozili 40 flaša pića, 24 nargila ćupa i 1.000 paklica cigareta!

09.11.2020

12:44 >> 15:24

0

Neprijavljena roba pronađena u kombiju bračnog para iz Francuske turskog porekla

Tvrdili da nemaju ništa, a vozili 40 flaša pića, 24 nargila ćupa i 1.000 paklica cigareta!
Copyright Sprečeno krijumčarenje pića i cigareta foto:Uprava carina

Jedan bračni par pokušao je juče na graničnom prelazu Gradina da prokrijumčari mnoštvo žestokih pića, cigareta, nargila i aroma za njih.

Prekršaj je otkriven kada je oko dva sata posle ponoći na ulazu u zemlju pristigao kombi “mercedes” francuskih tablica. Njime su iz Turske ka Francuskoj putovali muž i žena, francuski državljani turskog porekla, koji su tvrdili da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi trebalo prijaviti za carinsku kontrolu.

Tokom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, najpre je ispod sedišta kombija i u koferima sa garderobom pronađeno više od 1.000 paklica cigareta “Marlboro”, “Camel” i aroma za nargile “Al Fakher” i “Balli”.

Daljom kontrolom su ispod sedišta i u ručnom frižideru carinici zatekli čak 40 flaša viskija, votke i mnogih drugih žestokoh pića, kao i 24 nargile “Adnan Alrasid” i “Hookah”.

Pročitajte još: Nesvakidašnja zaplena na Gradini: Šofer švercovao testove na koronu

Među pićima su dominirali burbon i viski – čak 30 flaša raznih poznatih marki “Jack Daniels”, “Ballantines”, “Chivas Regal”, “Red Label”, “Grants”, ali je pored toga, otkriveno i deset flaša francuskog konjaka “Hennessy”, nemačkog likera “Jegermajster” i švedske “Absolut vodke”.

Sva neprijavljena roba otkrivena u prekršaju privremeno je zadržana do okončanja prekršajnog postupka, pa su se tako pored luksuznih alkoholnih pića, cigareta i aroma za nargile, među zaplenjenom robom našla i 24 nargila ćupa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike