Sve tajne ulice smrti na Karaburmi: "Nikada nije prežalila gubitak..." Prijatelj otkrio jezivu sudbinu supružnika nakon stravičnog zločina!

26.02.2022

19:45

0

Nezapamćena tragedija dogodila se 2017. godine baš u Ulici Patrisa Lumumbe gde je pre nekoliko dana bačena bomba

Sve tajne ulice smrti na Karaburmi: "Nikada nije prežalila gubitak..." Prijatelj otkrio jezivu sudbinu supružnika nakon stravičnog zločina!
Karaburma - Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Nepoznati počinilac bacio je bombu u utorak oko tri sata iza ponoći u Ulici Patrisa Lumumbe na Karaburmi što je uplašilo žitelje ovog beogradskog naselja, koji su nam kazali da su čuli prasak, ali da u prvi mah nisu znali da je u pitanju eksplozija, već su mislili da je pao kran jer je u blizini gradilište. Međutim, ovo u samo neki u nizu ozbiljnijih incidenata koji su događali poslednjih godina baš u ovoj ulici!

Podsetimo, u ovoj eksploziji oštećeno je šest vozila, kao i prozori na obližnjoj zgradi, a za sada nije poznato ko je bio meta napada.

Sličan događaj na Karaburmi odigrao se u noći između 30. i 31. decembra 2020. godine kada su u Višnjičkoj ulici u dvorište kuće bačene dve bombe.

Porodična tragedija

Žitelji ovog beogradskog naselja pamte i nezapamćnu tragediju koja se dogodila u februaru 2017. godine u Ulici Patrisa Lumumbe kada je, kako se sumnja, Momčilo Pavlović (67) pucao u glavu supruzi Slavici (64), navodno, uz njen pristanak, a zatim je sebi presudio jer se spekulisalo da njih dvoje nisu mogli da se pomire sa smrću sina Aleksandra (35), koji je poginuo 2015. godine kao padobranac. 

Takođe, u policiji su tada potvrdili da fizički dokazi pronađeni u stanu porodice Pavlović ukazuju da ovde nije bilo reči o porodičnom nasilju, već da je do ubistva i samoubistva došlo najverovatnije nakon navodnog dogovora između supružnika.

U zgradi u kojoj su supružnici stanovali pozvonili smo na intefon stana, ali nismo dobili odgovor - da li sada tu neko živi. Ipak, prijatelj tragično stradalih supružnika Dragan Krsmanović kaže da ne zna da li u tom stanu sada neko stanuje od rođaka.

Dragan Krsmanović, prijatelj tragično stradalih supružnika Foto: 24sedam/Ivan Mitić
 

- Slavicu sam poznavao još iz školskih dana jer smo zajedo išli u Osnovnu školu Arčibald Rajs. Ona je bila žena lav. Jako prijatna, ljubazna i uvek spremna da pomogne. Na njoj se nikada nije primećivalo da ima neki problem, iako je nakon gubitka sina veoma patila. Oni i njen muž Momčilo su se na Karaburmu doselili u isto vreme kada i ja. U to vreme su tek počele da se zidaju ove zgrade i to su Borbine zgrade. Mislim da ona i njen muž nisu mogli da prežale gubitak sina i da ih je to prilično dotuklo - kazao je Krsmanović za 24sedam.

Dodaje, da nesrećni bračni par nije imao spokoja nakon tragedije u kojoj su izgubili sina jedinca, već su od tada živeli povučeno i izbegavali druženje sa komšijama.

- Ne znam šta je bio uzrok ove tragedije, ali sam pretpostavio da je možda zbog gubitka sina. Njihov sin je bio fin mladić, kada sam čuo da je poginuo zaista sam bio u šoku i bilo mi je žao. Slavica se nikada nije žalila na neko nasilje u porodici. Ko zna šta je bilo između njih dvoje, možda su jedno drugo okrivljivali. Sa njom o tome nikada nisam pričao, ali pretpostavljam da sa tim gubitkom nije više mogla da se nosi - kazao je Dragan.

Zgrada u kojoj je bračni par živeo, 24sedam/Ivan Mitić
 

Podsetimo, Momčilov i Slavičnin sin Aleksandar Pavlović, poginuo je 18. maja 2015. godine nakon što mu se nije otvorio padobran prilikom skoka na sportskom aerodromu Lisičiji jarak. On je pod oštrim uglom pri velikoj brzini udario u tlo i od zadobijenih povreda preminuo u bolnici. Istraga je utvrdila da su trenutak nepažanje i pogrešna procena bili kobni po Aleksandra, koji je imao više od 200 skokova sa padobranom i posedovao je dozvolu za skakanje najvišeg nivoa.

Sestre pronađene mrtve

Podsetimo, u ovoj ulici dogodila se još jedna tragedija 2013. godine kada su sestre Ljiljana P. (54) i Branislava P. (45) pronađene mrtve u bazenu na naduvavanje u svom stanu. One su ostavile za sobom 20 kutija bensedina kojim su se otrovale, kao i oproštajno pismo.

Komšije koje su prijavile težak zadah koji se širio hodnicima ove zgrade, poslednji put su ih videle početkom oktobra. One se u međuvremenu nisu pojavljivale niti ikome javljale, pa je to dodatno pojačalo sumnju da im se nešto desilo.

Zgrada u kojoj su sestre živele, 24sedam/Ivan Mitić
 

U oproštajnom pismu koje je policija pronašla pored bazena punog vode, u kom su zatečena njihova beživotna tela u poodmakloj fazi raspadanja, Ljiljana i Branislava pisale su o besmislenosti života, velikoj ljubavi prema roditeljima i navele da žele da budu sahranjene pored njih, i to u istom grobu.

U pismu se navodno spominjala i njihova sestra iz Smedereva, za koju su izrazile želju da organizuje njihovu sahranu. Ljiljana i Branislava koje su u komšiluku važile za ljubazne i povučene, šokirale su komšije načinom samoubistva.

Stan u kom su živele pripadao je njihovim roditeljima koji su preminuli, a za koje su, kako se ispostavilo, bile patološki vezane.

Rasvetljena pucnjava na Karaburmi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, intenzivnim radom uhapsili su juče U.S . (24) i N.M. (19) zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu učinili krivično delo ubistvo u pokušaju.

Oni se terete da su navedeno krivično delo izvršili 29. decembra 2021. godine na Karaburmi, nad dvadesetogodišnjim mladićem, koji je tom prilikom ranjen.

Brojni incidenti

Podsetimo, početkom maja 2013. godine u istom ulazu zgrade ispred koje je sada bačena bomba izrešetan je Uroš Đ. (34). Na njega je tada ispaljeno šest metaka, a najmanje dva su ga pogodila i to u nogu i stomak.

Nesrećni mladić je preživeo samo zahvaljujući brzoj reakciji oca koji je čuo pucnje, istrčao iz stana, oterao napadače i podvezao sinu rane. Ranjeni mladić je nekoliko trenutaka ranije izašao iz automobila i krenuo ka ulazu u zgradu. U jednom trenutku primetio je trojicu muškaraca kako repetiraju pištolje u automobilu nedaleko od njega.

Početkom maja 2013. godine u Srnetičkoj ulici, u blizini rasksrnice sa ulicom Patrisa Lumumbe ubijen je Bruno Toševski (27) sin čuvenog srpskog urologa sa VMA.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike