Policajci palicama pretukli vozača iz Kruševca: Saslušani pripadnici MUP iz Aleksandrovca, određen im pritvor!

17.02.2022

16:15

0

Pretučeni vozač K. D. izašao iz bolnice i podneo krivičnu prijavu kruševačkoj policiji, gde navodi da su ga napala dvojica policajaca

Policajci palicama pretukli vozača iz Kruševca: Saslušani pripadnici MUP iz Aleksandrovca, određen im pritvor!
Tan2022-1-20_185220544_1 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Pripadnici Policijske stanice Aleksandrovac P. V. (38) i N. I.(35) iz Aleksandrovca,koji su uhapšeni zbog sumnje da su 15. februara u 3 ujutru službenim palicama pretukli vozača K. D. (43) iz Kruševca u selu Gornji Stupanj, saslušani su danas pred Osnovim javnim tužilaštvom u Brusu. Obojici osumnjičenih određen je pritvor od 30 dana.

Pretučeni vozač K. D. je izašao iz Opšte bolnice Kruševac i odmah podneo krivičnu prijavu kruševačkoj policiji, gde navodi da su ga napala dvojica policajaca.

Osumnjičeni su, međutim, prema nezvaničnim saznanjima, ispričali da je sporne noći u službenom vozilu navodno ostao V. P, dok je I. N. izašao napolje i zaustavio putničko vozilo za čijim je volanom bio K. D. Prema toj verziji događaja, I. N.je navodno,bio izrevoltiran što ga je vozač K. D. vređao, pa je odreagovao.

- U krivičnoj prijavi koju je podneo vozač K. D, međutim, stoji da su ga njih dvojica tukli,a po tom osnovu je već počela da postupa policija. Važno svedočenje pred tužilaštvom biće svedočenje oštećenog vozača kako bi se u potpunosti rekonstruisalo sve što se dešavalo - kaže sagovornik blizak istrazi.

Policajci radnju zaustavljanja putničkog vozila nisu prikazali u službenoj evidenciji,ceo slučaj nisu prijavili, a vozača su ostavili povređenog,na putu. K. D. je sam potražio pomoć, urgentno je zbrinut i zadržan na dijagnostici i lečenju u kruševačkoj bolnici, dok je PU Kruševac krenula u istragu nezakonite upotrebe sredstava prinude.

Kruševačka policija potvrdila je dan ranije da je protiv dvojice pripadnika PS Aleksandrovac pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i da su isti udaljeni iz službe do okončanja tog postupka. Telesne povrede koje je zadobio vozač okvalifikovane su kao teške.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike