Anđela (21) ostaje u pritvoru, odbijena žalba! Osumnjičena za izazivanje udesa u kojem su stradale njene drugarice

14.02.2022

13:09

1

Prošle sedmice u Višem javnom tužilaštvu u Vranju kao svedok u istrazi koja se vodi protiv Anđele S, saslušana je druga preživela devojka u ovoj saobraćajnoj nezgodi - K.M. iz Predejana

Anđela (21) ostaje u pritvoru, odbijena žalba! Osumnjičena za izazivanje udesa u kojem su stradale njene drugarice
Printscreen/YouTube/ Vranjska Plus /Facebook

Viši sud u Vranju odbio je žalbu na pritvor koji je 3. februara određen 21-godišnjoj Anđeli S. iz Predejana, osumnjičenoj za izazivanje teške saobraćajne nezgode kod Vladičinog Hana 29. januara, kada su dve devojke poginule, a ona i još jedna zadobile lakše povrede, rečeno je Tanjugu u tom sudu.


Njoj je na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju, da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Žalbu na ovo rešnje izjavio je njen branilac, ali je žalbu je odbilo krivično vanpretresno veće suda kao neosnovanu, čime je potvrđeno rešenje sudije, preciziraju za Tanjug iz suda.

Prošle sedmice u Višem javnom tužilaštvu u Vranju kao svedok u istrazi koja se vodi protiv Anđele S, saslušana je druga preživela devojka u ovoj saobraćajnoj nezgodi - K.M. iz Predejana.

Anđela S. je na saslušanju u tužilaštvu negirala izvršenje krivičnog dela - teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Ona se tereti da je vozila sa probnom vozačkom dozvolom u vreme kada nije smela, oko 4 sata ujutru, pod uticajem alkohola, brzinom neprilagođenom uslovima na putu, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama. To je rezultiralo da je izgubila kontrolu nad automobilom "golf 5" koji je vozila, pa je auto sleteo s puta u Južnu Moravu.

Dve, od četri devojke su poginule, a tužilaštvo smatra da je ovo delo izvršila sa umišljajem.

Imajući u vidu da su dve devojke poginule, dok je jedna lakše povređena, osumnjičenoj za ovo krivično delo preti kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Telo jedne od nastradalih devojaka K. P. pronađeno je nekoliko dana nakon nesreće i izvučeno iz reke.

A. S. je vozila sa probnom vozačkom dozvolom, s kojom sme da se vozi do 23 časa.

Bonus video

rina.rs

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti