Budili smo komšije da beže! Borisavu je izgorelo sve, ispričao detalje požara u krugu Infektivne klinike (FOTO/VIDEO)

07.02.2022

08:16

0

Stradao mu je i novčanik sa dokumentima

Budili smo komšije da beže! Borisavu je izgorelo sve,  ispričao detalje požara u krugu Infektivne klinike (FOTO/VIDEO)
požar 4 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Borisav Đorđević jedan je od stanara koji je noćas malo posle ponoći u požaru u stambenoj zgradi u krugu Infektivne klinike u Beogradu izgubio je sve.

Spavao je u trenutku kad ga je ćerka probudila jer je osetila dim, a kad su shvatili šta se dešava budli su ostale stanare. Za to vreme njima je sve izgorelo.

- Spavao sam, bilo je možda 12 sati kad me je ćerka probudila jer je osetila dim. Prvo sam pogledao kablove kod sebe da nije tu. Onda smo osetili iz hodnika i trčali da budimo stanare redom. Tada sam zaboravio da uzmem svoje stvari - priča Đorđević.

Stradao mu je i novčanik sa dokumentima.

- Kad je ugašen požar, išao sam da tražim, ostao je samo delić od jakne, a u njoj su bili novčanik i ključ od kola - kaže Borisav.

 

 

Dodaje da je bilo neopisivo.

- Osamdeset odsto je izgorelo. Patos je skroz izgoreo. To je izbilo na donjem spratu pošto su ispod trska i grede. Pošto je hodnik blizu, kad su vrata izgorela, vatra se proširila hodnikom. Brzo su došli vatrogasci, ali nisu mogli bez dizalice i krana da rade dok nije stigao - kaže Đorđević.

U trenutku izbijanja požara u zgradi je prema njegovim rečima bilo 10-12 stanara.

- Osoba koja je povređena je moja komšinica. Nagutala se dima i pala je. Baka je sada dobro. Javili su da je dobro - kaže Borisav.

Na pitanje šta će sad kaže:

- Ne znamo. Ne znamo ni kome da se obratimo.

Hitna pomoć dobila je poziv 36 minuta iza ponoći, kaže za RTS doktorka Ivana Stefanović.

-Mi smo odmah poslali dve naše ekipe. Jedna ekipa zbrinula je jednog pacijenta i prevezla na VMA, druga ekipa ostala je sve vreme da dežura tokom gašenja požara i na kraju mogli samo da konstatuju smrt jedne osobe, neprepoznatljive, ugljenisane- dodaje doktorka Stefanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike