Veliki "ulov" carinika: Posumnjali na kutije iz Dubaija, pa imali šta da vide (FOTO)

01.02.2022

17:18

0

Među 630 mobilnih telefona najbrojniji su bili telefoni marke "iphone" čak 419 komada, dok je su ostatak činili telefoni marki "samsung", "nokia" i "redmi note"

Veliki "ulov" carinika: Posumnjali na kutije iz Dubaija, pa imali šta da vide (FOTO)
1 - Copyright Foto: Uprava carina

Carinici su 31. januara 2022. godine kontrolom jednog javnog carinskog skladišta, otkrili pošiljku od preko 600 mobilnih telefona za koje postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine.

Pošiljka sumnjivih telefona pristigla je u Beograd iz Dubaija, na putu ka Podgorici, što je trebalo da bude krajnja destinacija robe.

Međutim, carinska kontrola je sumnjivu pošiljku tešku gotovo 170 kilograma zatekla u javnom carinskom skladištu, gde je ona bila privremeno smeštena čekajući na dalji transport.

Kako se utvrđivanje povrede prava intelektualne svojine prema važećim propisima utvrđuje bez obzira da li je reč o uvozu, izvozu ili tranzitu i ova pošiljka je pregledana kao i ostala roba zatečena u magacinu.

Tada je potvrđeno da postoji sumnja u originalnost zatečenih mobilnih telefona i oni su privremeno zadržani dok se o povredi prava ne izjasne zastupnici zatečenih robnih marki.

Među 630 mobilnih telefona najbrojniji su bili telefoni marke "iphone" čak 419 komada, dok je su ostatak činili telefoni marki "samsung", "nokia" i "redmi note".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike