Ocu i ćerki ukinuta presuda za proizvodnju ekstazija: On dobio 11, ona 7 godina zatvora!

21.01.2022

17:19

0

Ova grupa je uhapšena u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala

Ocu i ćerki ukinuta presuda za proizvodnju ekstazija: On dobio 11, ona 7 godina zatvora!
Copyright Pixabay

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je prošle godine na 11 i po godina zatvora bio osuđen Nenad Stanković zvani Čoki (47) zbog organizovanja proizvodnje sintetičke droge MDMA-ekstazi u laboratoriji u Resniku, njegova ćerka Tijana Stanković na sedam godina zatvora, a njihovi saradnici na po tri i po i osam i po godina zatvora.

Istom odlukom, naloženo je da im se suđenje ponovi pred Specijalnim sudom zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Stankoviću je produžena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, objavio je Apelacioni sud.

Prema stavu Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da se u obrazloženju prvostepene presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama a razlozi koji su dati su nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

- Pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene tako da se presuda zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, pa zbog toga nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude - navodi se u obrazloženju odluke.

Sa ocem i ćerkom ponovo će se na optuženičkoj klupi naći Aleksandar Mandić, koji je bio osuđen na osam i po godina zatvora, kao i Savo Panić i Mario Crnković koji su bili osuđeni na po tri po godine zatvora.

Ova grupa je uhapšena u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, čiji su pripadnici u maju 2017. godine u kući Stankovića otkrili laboratoriju za proizvodnju veštačke droge, u kojoj su pronašli 52 kilograma ekstazija i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju narkotika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike