Pokušao da otme devojčicu, pa napao policajce: Potvrđena presuda Ljubomiru iz Borče

13.11.2020

16:33 >> 18:01

0

Prodanović je osuđen jer je 30. aprila 2018. godine u Borči devojčicu koja se vraćala iz prodavnice pitao da idu u Mek, ali je ona odbila i otišla kući

Pokušao da otme devojčicu, pa napao policajce: Potvrđena presuda Ljubomiru iz Borče
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na dve godine zatvora Ljubomira Prodanovića iz Borče jer je u aprilu 2018. godine pokušao da otme devojčicu (12), kao i jer je nakon toga napao dva policajca koja su došla po prijavi slučaja.

Ovom presudom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je Prodanović osuđen zbog krivičnog dela protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Oštećena devojčica je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnični postupak, objavio je danas Apelacioni sud.

Ljubomir Prodanović je osuđen jer je 30. aprila 2018. godine u Borči devojčicu A. S. koja se vraćala iz prodavnice pitao da idu u “Mek“, ali je ona odbila i otišla kući.

Sat vremena kasnije, navodi se u presudi, kada je ona krenula ponovo do prodavnice, svojim vozilom je krenuo ka njoj, otvorio suvozačeva vrata i rekao joj da uđe u vozilo, nakon čega ju je uhvatio za ruku i pokušao da uvuče u vozilo, ali nije uspeo jer se ona otrgla.

U međuvremenu je pritrčala devojčicina majka koja je povukla ćerku za majicu kako bi je odvojila od vozila, a potom su stigli i policijski službenici – M.V. i S.T, koji su stigli na aresu po prijavi da je neko pokušao da otme dete.

Pročitajte još: Privatni nastavnik muzičkog u pritvoru: Saslušan zbog dodirivanja učenice

Pročitajte još: Zverski tukao pastorku (3): Doživotna robija za Srbina u Italiji

Navodi se da je okrivljeni udario glavom u predelu grudi oca devojčice, kada su policajci prišli da bi intervenisali. Prodanović je tada počeo da mlatara rukama i nogama i udario S. T. u predelu lista desne noge, nakon čega im je pritrčao M.V., kojeg je okrivljeni udario u predelu kolena sve vreme pružajući otpor. On je međutim savladan i odveden u policijsku stanicu.

Apelacioni sud u obrazloženju svoje odluke navodi da je prvostepeni sud pravilno od olakšavajućih okolnosti za Prodanovića cenio to što porodičan čovek koji do sada nije krivično kažnjavan. Otežavajuće okolnosti za okrivljenog sudovi nisu našli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike