Jeziva svedočenja sa mesta nesreće kod Čačka: Vatrogasci sekli vozilo da izvuku vozača!

11.01.2022

10:19

0

Autobus koji je učestvovao u udesu inače prevozi radnike, ali u trenutku kad se vraćao iz Kraljeva u njemu nije bilo putnika

Jeziva svedočenja sa mesta nesreće kod Čačka: Vatrogasci sekli vozilo da izvuku vozača!
1641889517_cacak-udes-zablace-autobus-sneg-fotorina_(6) - Copyright RINA

Vozač koji je tokom jutarnjih sati na starom putu od Čačka ka Kraljevu svojim vozilom prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa autobusom zadobio je teže telesne povrede i hospitalizovan je u opštoj bolnici u Čačku.

- Pacijent je hospitalizovan na odeljenju ortopedije. Zadobio je povrede butne kosti i trenutno je u stabilnom stanju, nije životno ugrožen - potvrdio je za RINU direktor bolnice u Čačku dr Miroslav Sretenović.

Prema rečima očevidaca, od siline udara na putničkom vozilu aktivirali su se vazdušni jastuci, a vatrogasci su morali da seku vozilo kako bi vozača izvukli napolje, da bi ga potom ekipe Hitne pomoći odmah prevezle u bolnicu.

- Udes se desio na Vojinovića brdu, i to je jedna od najkritičnijh tačaka na ovoj deonici. Tu često dolazi do saobraćajnih udesa, a najčešći uzrok je velika brzina i nepropisno preticanje. Kolovoz je jutros zbog snežnih padavina bio poprilično klizav, što je možda i bio uzrok ove saobraćajne nesreće - rekao je jedan od očevidaca.

Autobus koji je učestvovao u udesu inače prevozi radnike, ali u trenutku kad se vraćao iz Kraljeva u njemu nije bilo putnika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike