Pala krv na Badnji dan i Božić: Od brutalnog ubistva preko jezivih saobraćajnih nesreća do hapšenja sina ubijenog "zemunca"

08.01.2022

07:00

0

Crni bilans u prethodna dva dana

Pala krv na Badnji dan i Božić: Od brutalnog ubistva preko jezivih saobraćajnih nesreća do hapšenja sina ubijenog "zemunca"
kaver - Copyright Profimedia Pixabay

Na Badnji dan i Božić stranice crne hronike su poslednja dva dana preplavljene vestima o svirepom ubistvu kod Svilajnca, brojnim saobraćajnim nesrećama i hapšenjem Marka Guzijana, sina ubijenog "zemunca" Jovana Guzijana!

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na Badnji dan u ataru Rakari, na putu Mionica - Ljig u kojoj je poginuo muškarac (29).

Tokom istrage je utvrđeno da je nastradalog muškarca policija prethodno isključila iz saobraćaja zbog pet prekršaja i oduzela registarske tablice.

Ubistvo na Badnje veče

Dragan Todorović (68) iz Kušiljeva kod Svilajnca, osumnjičen da je lovačkom puškom ubio nevenčanu suprugu Tatjanu Perić (61), nakon zločina pobegao je u garažu i nožem sebi naneo teške telesne povrede.

- Ja sam završio. Ubio sam Tatjanu!“, rekao mi je Dragan kada sam, na molbu komšinice, koju je zvala Tatjana, jer se plašila da je Dragan ne ubije, otišao da vidim šta se dešava u njihovoj kući. Mislio sam da ju je pretukao. Ali, kada sam ušao u kuću, krv je bila svuda. Telo joj je bilo u spavaćoj sobi, a noge u hodniku. Okrenuo sam se prema Draganu i pitao ga šta je to uradio, a on mi je, držeći lovačku pušku u rukama, odgovorio da će sada i sebi da presudi. Preselo nam je i Badnje veče i Božić. Svi u komšiluku smo potrešeni - ispričao je Draganov rođak, Slađan Todorović za beogradske medije.

Foto:24sedam/ Goran Sivački
 

Izbo se u garaži

- Kako sam saznao, Dragan se već tri puta ubo nožem. Hitna pomoć ga je stavila u sanitet. Tako sam i njegovu pokojnu ženu Zoricu, koja je bolovala od karcinoma, pratio sanitetom. Ali dok smo stigli u Hitnu, ona je umrla. Sad sam tako i njega ispratio. Nisu imali dece. Dragan ima dve sestre po ocu u Svilajncu, ali nisu u dobrim odnosima. Bio je svestan i rekao je da ključeve od kuće posle uviđaja daju meni. Čuo sam da je u Kliničkom centru u Kragujevcu i da mu je stanje stabilno – dodaje Slađan.

Draganu Todoroviću je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Jeziva nesreća kod Čelareva

Nenad N. (22) iz Gložana, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Sumnja se da je u Čelarevu, on svojim vozilom udario Duška Trninića (53), koji se kretao kolovozom i usmrtio ga, te da je, zatim, pobegao sa lica mesta. Intenzivnim operativnim radom, policija je, iste noći, identifikovala i pronašla osumnjičenog.

Nezvanično, osumnjičeni je navodno bio pod dejstvom alkohola, kada je putničkim vozilom "micubiši", u ulici Svetozara Markovića usmrtio nesrećnog čoveka.

Pixabay
 

- Duško T., je zajedno sa svojom suprugom izašao da malo prošetaju. Oni su se držali za ruke dok su šetali, a onda je u jednom momentu na njega naleteo vozač i pokupio ga, dok je supruga ostala ukopana u mestu. Prizor je bio stravičan, nikome nije jasno koliko je brzo taj vozio, kada je tako čoveka ubio na licu mesta. I što je najgore on je samo nastavio da vozi, ma nije ni pogledao šta je uradio. Užas. Ne stati da pomogneš, nego dodati gas i pobeći - rekao je za medije jedan od prijatelja nastradalog Duška.

Nenadu N. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Tragedija na Božić

Na Božićno jutro dogodila se teška saobraćajna nesreća u Rakovcu nadomak Beočina u kojoj je poginuo mladić Dragan S. Vatrogasci su morali da seku automobil da bi došli do tela poginulog.

Nastradali mladić upravljao je putničkim vozilom, novosadskih registarskih oznaka. On je iz sada neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, sišao s kolovoza i udario u betonski stub, te tom prilikom smrtno stradao na licu mesta.

- Dragan se vraćao kući iz Novog Sada za Beočin. Šta mu se desilo da tako nastrada za sada se ne zna. Taj deo puta je užasan, da li mu je neko izleteo ili zbog čega je izgubio kontrolu, nadam se da će istraga utvrditi - kazao je jedan od prijatelja nastradalog mladića.

Mali Cuner uhapšen

Marku Guzijanu (27), poznatijem kao Mali Cuner, koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje, Prvi osnovni sud je juče, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana. Prema navodima krivične prijave, podsetimo, on se sumnjiči da je 2. januara oko dva sata noću u klubu "Kasina" napravio incident tako što se najpre popeo na binu, pokušavajući da se približi pevačici Jeleni Karleuši dok je nastupala.

Obezbeđenje je potom, kako se navodi, reagovalo i Guzijana udaljilo sa bine, kako ne bi ometao nastup. On je tada, kako se navodi, negodovao i članovima obezbeđenja izneo niz uvreda i pretnji, nakon čega je izašao iz kluba, ušao u automobil i zaleteo se u izlog poslastičarnice, koja je u okviru kluba "Kasina".

Pao sa konja i poginuo

Nesvakidašnja nesreća dogodila se juče u Vojki kada je Jovan I. (38) iz ovog mesta u staropazovačkoj opštini stradao prilikom pada sa konja.

Prema rečima očevidaca, Jovan je sa svojim društvom, po tradiciji u ovom selu, slavio Božić jašući konja.

Međutim, nesreći je "kumovao" alkohol.

RINA
 

- Mladi se još na Badnji dan okupe na konjima i fijakerima i vozaju ulicama. Tako je bilo i ovog puta, pevalo se, veselilo ali i pilo. Jovan je bio vidno pripit i već je jednom pao sa konja kada su ga prijatelji zamolili da siđe sa konja. On je insistirao da nastavi da jaše i za par minuta je ponovo pao na zemlju. Taj pad bio je koban - ispričao je jedan od očevidaca.

Ekipa Hitne pomoći iz Nove Pazove je ubrzo stigla, ali nesrećnom čoveku nije bilo spasa.

Užas u Lazarevcu

Šestoro ljudi, među kojima dvoje dece, sinoć je povređeno u Lazarevcu u teškoj saobraćajnoj nesreći kada je automobil "opel zafira" naleteo na zaprežno vozilo. Nesreća se dogodila oko 19.20 časova u Ulici vladike Nikolaja.

Pretpostavlja se da je "opel" udario zapregu zbog neprilagođene brzine. Povređeni su odmah prevezeni u bolnicu i zasad nije poznat stepen njihovih povreda.

Dramatično u Jagodini

Pripadnici MUP u Jagodini podneće krivičnu prijavu protiv 35-godišnjeg muškarca iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda. Kako se sumnja, on je pretukao 35-godišnjeg poznanika, kod kojeg je prethodno bio u poseti, nanevši mu teške telesne povrede.

Prilikom intervencije policije, osumnjičeni je vređao policijske službenike, pa će protiv njega biti podneta i prekršajna prijava zbog vređanja službenog lica u vršenju službene dužnosti. Povređeni muškarac je zbrinut u Opštoj bolnici u Ćupiji, dok je osumnjičeni zadržan u službenim prostorijama policije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike