Atentat na vođu "kavčana": Policajac dobio status svedoka!

16.11.2020

16:08 >> 13:41

0

Stariji vodnik Kijevskog puka specijalne policije Rostislav Černobrovi, pušten je na slobodu, a dovođen je u vezu sa pokušajem ubistva u prestonici Ukrajine

Atentat na vođu "kavčana": Policajac dobio status svedoka!
MUP - Copyright Tamara i Radoje Zvicer /MUP/Printscreen

Stariji vodnik Kijevskog puka specijalne policije Rostislav Černobrovi, koji je dovođen u vezu sa pokušajem ubistva Kotoranina i vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, 27. maja ove godine, u krivičnom postupku sada se vodi kao svedok, objavili su ukrajinski mediji.

U toku istrage Černobrovi je rekao da je prilikom napada na Zvicera bio u društvu ubica sa Balkana, zajedno sa neznancem po imenu Semjon. Kako saznajemo, on je pušten na slobodu.

Takođe je naglašeno da ukraijnska policija ispituje ko je osumnjičenima omogućio prelazak preko granice i logističku pomoć, kao i to da se razmatra produženje pritvora za osumnjičene za napad.

Pročitajte još:Nastavak rata klanova: Blizak saradnik Alana Kožara ranjen u Baru pod misterioznim okolnostima

Prema odluci sudije istraga je zbog svoje zloženosti produžena na deset meseci do 27.marta 2021.

Podsetimo, zbog napada na Zvicera uhapšeni su Stefan Đukić, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. Snimak napada obišao je Evropu, a na njemu se mogla videti i Zvicerova supruga Tamara koja je uz pomoć pištolja pokušala da odvrati napadače.

Pokušaj ubistva Zvicera u Kijevu Foto: Printscreen/Youtube/bestvideos

Inače, ukrajinsko tužilaštvo i policija pokrenuli su finansijsku istragu protiv Radoja i Tamare Zvicer zbog sumnje da nelegalno zarađeni novac pokušavaju da ubace u legalne finansijske tokove. Istraga je tajna, a tamošnja policija proverava njihovu firmu, pisao je podgorički “Dan”.

Zviceri su na teritoriji Ukrajine registrovali legalnu firmu zajedno sa G. Z. i M. Z. Reč je o kompaniji „Interfoodtechnology LLC“, registrovanoj u novembru 2018. godine u Poltavi, koja posluje u oblasti ugostiteljstva. Zvicer je označen kao jedan od vođa kavačkog klana, a posle napada s ebrzo oporavio.

Zvicer se služio tuđim identitetom i pod imenom Josip Babić je nesmetano putovao Evropom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike