Mika Aleksić stigao u sud: Danas iznosi odbranu zbog optužbi za silovanje

28.12.2021

08:59

0

Pripremno ročište je završeno 15. novembra

Mika Aleksić stigao u sud: Danas iznosi odbranu zbog optužbi za silovanje
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, vlasniku škole glume koji je optužen za više silovanja i polnog uznemiravanja polaznica svoje škole, međutum, sva je prilika da ročište neće biti održano zbog štrajka advokata. Aleksić je danas trebalo da da izjavu. Aleksić je u pratnji supruge i advokata stigao u sud nešto pre 10 sati.

Pripremno ročište je, da podsetimo, završeno 15. novembra. Tada je doneta odluka da suđenje bude otvoreno za javnost osim u određenim delovima, što se odnosi na davanje iskaza oštećenih.

- Sud je doneo odluku da se izvedu dokazi u postupku i prihvatio je sve predloge Tužilaštva, kako u pogledu pisane dokumentacije, tako i predloženih svedoka. Druga odluka jeste da se celokupan glavni pretres tonski snima oko čega su svi učesnici u postupku bili saglasni, što doprinosi kvalitetu postupka - rekao je punomoćnik oštećenih Jugoslav Tintor.

On je dodao da, što se tiče nekih daljih sudskih odluka u pogledu eventualnog isključenja javnosti u odnosu na pojedini deo glavnog pretresa, to zavisi od procene i odluke suda.

Pošto Mika Aleksić da svoju izjavu, na sledećem ročištu se očekuje saslušanje oštećenih. 

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, i druge devojke.

Zbog toga je Aleksić uhapšen 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, kada mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Apelacioni sud u Beogradu, inače, potvrdio je početkom avgusta u celosti optužnicu protiv Aleksića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike