Burna nedelja za carinike: Albanac i Crnogorac pokušali da prokrijmčare naoružanje!

16.11.2020

12:27

0

Kao na filmu! U jednom vozilu pronađeni su optički i laserski nišani, taktičke led lampe, termovizijska kamera...

Burna nedelja za carinike: Albanac i Crnogorac pokušali da prokrijmčare naoružanje!
Copyright Pixabay

Carinici i policija su tokom prošle sedmice na prelazima Batrovci i Gostun sprečili dva pokušaja krijumčarenja delova naoružanja, oružja i municije, među kojima su se našli optički i laserski nišani, taktičke led lampe, termovizijska kamera, pištolj i više od 400 bojevih metaka!

Na prelazu Batrovci prekršaj je otkriven 13. novembra, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen „BMW“ belgijskih tablica, kojim su putovala trojica muškaraca, jedan belgijski, jedan albanski i jedan državljanin tzv. „Kosova“, navode iz Uprave carina.

Na pitanje šta imaju da prijave carinskoj kontroli, vozač (42) je u ime svih odgovorio da nemaju ništa sem ličnog prtljaga.

Dodao je da putuju na teritoriju AP Kosovo i Metohija, jer su mu navodno, kao vlasniku privatne firme u Belgiji potrebni radnici, kao i da su i dvojica saputnika zaposleni kod njega.

Pročitajte još:Arkanov ubica očajnički ne želi u Srbiju: Gavrić ponovo podneo zahtev za azil!

Međutim, detaljnom kontrolom u putnim torbama i koferima koji su se nalazili u prtljažniku, među garderobom su pronađena dva optička nišana marke „Hawke Endurance 30WA“, jedan laserski nišan marke „ND3 SubZero“, dve taktičke led lampe „Warrior Turbo Kit Olight“ i jedna termovizijska kamera „Xeye E3 Pro“.

Protiv vozača automobila, državljanina Belgije i jednog od njegovih saputnika sa teritorije KiM, koji su se prijavili kao vlasnici neprijavljenih delova naoružanja, pokrenuti su prekršajni postupci pred nadležnim sudom.

Na prelazu Gostun je 10. novembra je zaplenjen pištolj marke „zastava”, kalibra 7,62mm sa 400 pripadajućih bojevih metaka, kada je u krijumčarenju osujećen državljanin Crne Gore (52), koji je takođe rekao da nema ništa da prijavi carinskoj kontroli.

Pošto je automobil detaljno pregledan, najpre je na podu ispred suvozačkog sedišta u plastičnoj kesi pronađen pištolj, da bi potom, pregledom prtljaga u rancu, među garderobom, bila pronađena i kesa sa 401 metkom TT-7,62mm.

Crnogorskog državljanina su zajedno sa oružjem i municijom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost, navodi carina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike