Suđenje čeka hapšenje “pink pantera”: Iz Duždeve palate za 30 sekundi ukrao nakit vredan tri miliona evra!

04.05.2021

13:35

0

Autor: 24 sedam/Pink.rs

Grupa srpsko-hrvatskih kradljivaca ukrala je sa izložbe u Italiji par dijamantskih minduša i broš od platine i rubina

Foto: Profimedia

Suđenje Goranu Peroviću, Srbinu osumnjičenom da je sa grupom “pink pantera” u januaru 2018. godine iz Duždeve palate u Italiji ukrao dragulje sa izložbe “Blaga mogula i maharadža” odloženo je za još šest meseci jer on još uvek nije uhapšen.

Grupa srpsko-hrvatskih kradljivaca ukrala je sa izložbe par dijamantskih minduša i broš od platine i rubina. Vrednost ovih komada procenjena je na više od tri miliona dolara, a interesantno je da lopovi nisu odneli desetostruko vredniju ogrlicu, koja je takođe bila eksponat.

Krađa je opisana kao filmska, jer su “pink panteri” u palati bili svega pet minuta i krađu izveli za 31 sekundu, uprkos izuzetnim merama obezbeđenja.

-Kamere su snimile pljačkaša, obučenog u svetlu odeću i s kačketom, kako nonšalantno obilazi i razgleda nakit u vitrinama. Potom se vidi kako svi posetioci napuštaju izložbeni prostor, osim dvojice lopova. Jedan je uspeo da otvori vitrinu, a trebalo mu je svega 31 sekundu da nakit strpa u džep i napusti objekat – pisali su mediji.

pročitajte još:

– Perović se sumnjiči da je lično izneo iz palate ukradene dragulje, nakon što su ih drugi članovi uzeli iz vitrine. On se nalazi u bekstvu, te je postupajući sudija odlučio da se ročitšte održi za šest meseci. Neki od članova bande već su osuđeni.  Vinko Tomić, koji je označen kao mozak operacije, izdržava kaznu od tri godine zatvora, a 10. maja već izlazi na slobodu. Njega su kamere snimile kada je spakovao broš i minđuše – prenosi portal Nuova Venezia.

Kao članovi bande označeni su i Želimir Grbavec, Zvonko Grgić i Vladimir Durkić, kao i Dragan Mladenović koji je pobegao tokom pokušaja hapšenja u Hrvatskoj, a za koga se veruje da se skriva u Srbiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju –24sedam.rs

 

 

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti