“Pala” opasna, organizovana krimi-banda u Francuskoj! Harali Evropom, pokrali više od 100.000 evra, upleteni i Srbi!

07.07.2021

11:17

0

Autor: J.J.

Izvor: Kurir.rs

Tokom istrage koju su vodili inspektori Bečkog državnog ureda za kriminalističku istragu, u saradnji sa Komandom policije grada Graca i Saveznom kancelarijom kriminalističke policije, došlo se do saznanja da grupu čine Srbi i Hrvati

Profimedia

Policija u Francuskoj uhapsila je trojicu mladića starosti između 13 i 24 godine, za koje se sumnja da su dobrom organizacijom izvršili više pljački na području Francuske, Nemačke, Italije i Austrije.

Tokom istrage koju su vodili inspektori Bečkog državnog ureda za kriminalističku istragu, u saradnji sa Komandom policije grada Graca i Saveznom kancelarijom kriminalističke policije, došlo se do saznanja da grupu čine Srbi i Hrvati.

– Došlo se do saznanja da je ova međunarodna banda izvršila 23 provale u Beču i Gracu, i to u roku od nekoliko dana u septembru 2018. godine. Provalnici su se ponašali izuzetno profesionalno i u zemlji su boravili samo nekoliko dana. Čini se da su pljačke dobro organizovali, a nakon toga imali plan da u kratkom vremenskom roku napuste zemlju – objašnjeno je za austrijski medij “Kurier”.

Prema pisanju ovog medija, navodni počinioci odgovorni su za zločine u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji i Austriji.

– U maju 2019. godine šesnaestogodišnji Hrvat uhapšen je u francuskom gradu Anemasu u provali i potom izručen Austriji. Tada je mladić osuđen na 24 meseca zatvora. U martu 2021. godine, osumnjičeni 24-godišnji srpski državljanin uhapšen je tokom pregleda vozila u francuskoj opštini La Queue-en-Brie. Tada je ustanovljeno da ga potražuje cela Evropa. Krajem juna i on je izručen Austriji – navode mediji.

Poslednji osumnjičeni uhapšen je u francuskoj zajednici Monteson, kada je pri pokušaju provale uhvaćen na delu. Vrednost opljačkane robe samo u Austriji je oko 100.000 evra.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti