Ove noći zamislite želju, ostvariće se! Magija zimskog solsticija je toliko velika da svaki san može postati stvarnost

21.12.2021

15:20

0

21. decembra nešto novo mora da uđe u vaš život!

Ove noći zamislite želju, ostvariće se! Magija zimskog solsticija je toliko velika da svaki san može postati stvarnost
profimedia-0351303238 - Copyright Profimedia

Danas kalendarski počinje zima, severna hemisfera Zemlje ima najkraći dan i najdužu noć. Počinje razdoblje idealno za odmor i planiranje sledećeg poglavlja vašeg života.

Ove noći treba da se oslobodite svega nepotrebnog, zastarelog i u svom domu i u vašoj duši.

Možete napisati na papir sve čega želite da se rešite i spalite. Nakon toga, sastavite planove za celu godinu i...

Zamislite želju

Ova noć ima i neke čarobne moći. Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimskog solsticija biće ispunjene.

Od davnina solsticij je simbolizovao početak sledeće faze u ljudskom životu. Prema verovanju, zimski solsticij je dan kada se Sunce ponovo rađa. Ovaj dan je idealan za razne obrede i rituale, jer on obeležava rođenje novog života. Isto tako, dobri rezultati mogu se ostvariti u isceliteljskim ritualima, obredima za sticanje mudrosti, snage i privlačenje prosperiteta.

Profimedia
 

Takođe, svako proricanje tokom zimskog solsticija daće najtačnije rezultate. Ova noć je kao stvorena za analizu, meditaciju, nove planove i želje, odnosno promenu koja svakome može poboljšati kvalitet života.

Profimedia
 

Ovaj dan okreće svet naglavačke. A zašto ne iskoristiti takav obrt i uticati na svoju sudbinu? Dakle, sve je u vašim rukama. Vodite računa o današnjem čišćenju kuće, oslobodite se starog nameštaja, čarapa, nepotrebnih papira, od svega što je ostalo. I pre svega, očistite svoje misli. A onda krenite put novih ciljeva, Sunce će vam u tome sigurno pomoći.

Novo rođenje

Tradicija proslave zimskog solsticija kod različitih naroda je prilično slična. Dakle, jedno od njegovih centralnih mesta zauzeli su običaji sećanja. Ljudi su pokušali da umire moćne sile koje su došle na Zemlju u najmračnijoj noći iz drugih svetova. Dočekivani su uz velikodušne žrtve i pokušavali su da dobiju informacije o budućnosti kroz gatanje.

Profimedia
 

Dan zimskog solsticija kod svih naroda smatra se posebnim danom.

U mnogim drevnim kulturama taj dan se slavi kao ponovno rođenje, odnosno povratak Boga. Tako su na primer Egipćani 12 dana slavili ponovno rođenje Sunca, kao odraz 12 delova kalendara. U Mesopotamiji je godišnji festival zapravo preuzet od Persijanaca, kada se dvanaestodnevnim festivalom slavila pobeda boga Marduka nad čudovištima tame.

21. decembra nešto novo mora da uđe u vaš život! U idealnom slučaju, ako vam se na ovaj dan ponudi novi posao, zgrabite ga. Odlično je ako vam je ovo prvi radni dan. Dobro je i ako vam u život uđe neka nova osoba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike