Astro roditeljstvo: mama Bik je hobotnica a Vodolija avanturista

19.11.2020

17:30 >> 14:48

0

Kakva ćete mama biti, u mnogome određuje vaš horoskopski znak

Astro roditeljstvo: mama Bik je hobotnica a Vodolija avanturista
Copyright Profimedia

Kakva ćete mama biti, prilično određuje horoskopski znak. Nije loše da se na vreme upoznate sa tim kako ne biste postali mama hobotnica ili avanturista.

Mame rođene u znaku Ovna roditeljstvu pristupaju kao borbi i koriste sva sredstva: one naređuju, prave pravila kojih deca moraju da se pridržavaju i sve to čine sa velikom dozom samopouzdanja. Za sve je kriv Mars koji vlada ovim znakom, pa su mame Ovnovi često ljute i autoritativne. Najteže im pada što one nisu više u centru pažnje.

Mama Bik je prava hobotnica: posao, deca, porodica, provod…sve mora da funkcionište. Nekada ih se deca boje jer treniraju strogoću ali to je samo u cilju da bi sve funkcionisalo. Zapravo su to veoma nežne mame koje će sve učiniti za svoje potomstvo. Problem može nastati kada budu mnogo očekivale od svoje dece jer Bikovi sve detaljno planiraju od upisa u vrtić do idealnog radnog mesta za svoje čedo. I taj plan počinju da razrađuju od prvog dana trudnoće.

Sa mamom rođenom u znaku Blizanca nikada nije dosadno. Ona je prilagodljiva, kreativna, znatiželjna i otvorena. Sklona je promenama svake vrste, što ponekad nervira njene ukućane jer nekada žele da uživaju u miru kućnog doma. Za ovaj znak je zadužen Merkur koji upravlja komunikacijama i mozak mame Blizanca radi 300 na sat. Ona je često najekcentričnija mama u razredu ili komšiluku.

Pixabay

Mama puna majčinskih osobina je rođena u znaku Raka. Ona je veoma osećajna i posvećena da ugodi svima u svojoj porodici. Njoj je to urođeno i vežba od ranog detinjstva. Ona voli o svima da brine i svima da bude mama. Voli da se druži sa drugim mamam i sa njima razmenjuje iskustva u vezi vaspitanja dece. Žena-Rak je rođena za tu ulogu i dosta truda ulaže u kreiranje života svoje dece. Ono što ne valja u svemu tome je što to radi i kada odrastu.

Mama Lavica je kreativna, pravi vođa ali često zna da drami i da bude umešana u svaki delić detetovog života. Zna da pretera u svojim zahtevima. Vrlo često postavlja pred dete velike zadatke jer od svog njega očekuju samo uspeh. Decu obasipa poklonima i pravi im nezaboravne rođendanske proslave i mnoge stvari radi umesto njih što koči dečju samostalnost.

Devica, koja je pre svega organizovana i koja ima zdrave navike, to želi da prenese i na svoju decu: ona upravlja, planira i pripema svoje dete. Ništa ne prepušta slučaju a deca bi ponekad samo da se igraju. Za dete može biti veoma zahtevno to što njihova majka Devica želi da sve bude perfektno i što je preterano zabrinuta.

Pročitajte i ovo:

Dnevni horoskop za 19. novembar: Rak pravi pogrešnu procenu, Vaga da obrati pažnju na snove

Nedeljni horoskop od 16. do 23. novembra: Ovnovi skloni promenama raspoloženja, Rakovi raspoloženi i angažovani na više strana…

Strpljive mame Vage teže da svima ugode i da sve bude u dobroj ravnoteži. Kada postanu mame, Vage svu svoju pažnju prenose sa sebe a dete. Kao majke, Vage igraju ulogu života jer se tu odlično snalaze. One uživaju u igranju sa decom i više nigde ne žure nego koriste svaki trenutak kako bi ga provele sa njima. Sa decom znaju da razgovaraju satima i da im sve detaljno objašnjavaju ali i da utiču na njihov stil oblačenja. Problem nastaje kada dete pretvore u svoj „projekat“.

Za mame Škorpije kažu da su magneti i one osobe koje preteruju u kontroli i nepopustljivim stavovima. Znaju da budu veoma stroge a deca strepe od njenog pogleda. S druge strane, prema deci znaju da budu veoma tople i brižne majke. I one vole veoma pomno da planiraju život svoje dece, naročito finansije pa gledaju da uštede svaki dinar kako bi im omogućili najbolje školovanje. U majčinstvu se koriste dosta intuicijom koja je kod njih veoma razvijena.

Za mamu Strelca roditeljstvo je izazov. Za njih je najveći problem da same ostanu disciplinovane i da malo zaborave na spontanost i nestrpljivost, što baš i nisu poželjne osobine jednog roditelja. Mama Strelac jako voli decu ali nekad ne zna kako da se postavi i kako da svoje planove prilagodi roditeljstvu. U skladu sa svojim avanturističkim duhom, decu znaju često da iznenade ili da ih odvedu na nezaboravno putovanje.

Pixabay

Mama Jarac neguje tradicionalne vrednosti u vaspitanju dece, vrlo strpljivo i dosledno. Često na sebe preuzima i ulogu tate jer tako drži sve konce u svojim rukama. Ona želi da bude bliska sa svojom decu ali ona nije njihov prijatelj i pre svega želi da oni od nje dobiju sve životne lekcije. Nisu baš sklone stalnom obasipanju zagrljajima i poljupcima, one su više za tradicionalno poštovanje roditelja i dece. Vrlo često se trude da isprave greške koje su činili njihovi roditelji tokom njenog odrastanja.

Mame Vodolije su čudan spoj roditeljstva: one su ponekad neustrašive, sklone avanturizmu i ludostima i sa njima nikad nije dosadno. One su originalne, otvorene, spremne na razgovor i uvek su na strani mladosti. Ali nekada nije lako preživeti njihovu turbulentnost, kreativni nered i nekonvencionalnost. Ipak, Vodolije su brižne mame koje samo žele da pokažu deci kako da uživaju u životu.

Mame Ribe ćete lako prepoznati: njihovo dete nosi istu garderobu kao i ona. One su veoma osećajne, mudre i maštovite i svom detetu vole da priređuju iznenađenja. Problem nastaje kad ne znaju da odrede prioritete i granice jer su sklone preterivanju. Decu stavljaju u centar sveta i pretvaraju ih u razmažene sinove i kćeri. Mame Ribe su večita deca pa je potreban neki autoritet koji će ih obuzdati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike