Ni malo nije lako biti dete očeva rođenih u četiri horoskopska znaka: Više obraćaju pažnju na uspeh nego na emocije

06.11.2021 | 18:00

Iako očevi igraju veliku ulogu u odrastanju, jedan broj njih ne uspeva da sa decom uspostavi bliži emotivni odnos

Copyright Pixabay

I psiholozi i astrolozi se slažu da očevi igraju veliku ulogu u odrastanju i razvoju dece. I dok su neke tate zabavne, drugi očevi su previše strogi i ne znaju da se opuste već od svog deteta mnogo toga zahtevaju. Uglavnom je to iz želje da jednog dana njihovo dete bude uspešno u životu, a zaboravljaju da bi ono trebalo da bude srećno. 

Nekoliko horoskopskih znakova se izdvaja po strogoći i načinu na koji vaspitavaju decu. Oni važe za stroge očeve sa kojima deca teško uspostavljaju bliski odnos. 

Pixabay
 

Bikovi su poznati kao tvrdoglavi i odlučni u sprovođenju svojih odluka. Oni ne trpe da im se neko suprotstavlja, ne žele da čuju tuđe mišljenje i ne mare puno za tuđa osećanja. Bikovi tvrde da znaju šta je najbolje za njihovo dete i svim silama se trude da mu to nametnu.

U prvim godinam života to je donekle i moguće, ali kasnije, sa tinejdžerima, očevi Bikovi teško izlaze na kraj jer nemaju sluha za detetove želje. U vaspitanju obično koriste metodu prisiljavanja i nametanja ciljeva i pravila ponašanja. Često znaju da preteraju a deca ih se plaše.

Otac rođen u znaku Device želi da bude savršen roditelj. On želi da svom detetu obezbedi sve najbolje, ali i od njega zahteva da postiže vrhunske rezultate. Nikakvi izgovor ga ne interesuju i često deluje kao bezosećajan. Sa decom teško uspostavlja bliži odnos, ne žele da mu se poveravaju jer otac Devica analizira sve njihove postupke i surovo ih kritikuje.

Očeve Škorpije kroz život vodi strast i oni žele da njihova deca imaju volju i želju da postignu vrhunske rezultate i da budu najbolji. U tom svom nastojanju da od dece naprave genijalce, često su preterano strogi i ne vode ni malo računa o njihovim emocionalnim potrebama. Zbog toga ih se deca često plaše.

Očevi rođeni u znaku Jarca su kruti i ne znaju da izraze svoja osećanja. Oni misle da i u roditeljstvu treba biti samo racionalan i razuman. Deca stiču utisak da ih očevi ne vole i da sa njima mogu da razgovaraju samo o konkretnim stvarima, a nikako o emocijama. 

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam