Koje cveće vole horoskopski znaci?

25.11.2020

17:00 >> 15:38

0

Autor: S.K.

Odaberite cvet prema horoskopskom znaku

Koje cveće vole horoskopski znaci?
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Kada se poklanja cveće na dar, treba dobro poznavati i mentalitet horoskopskih znakova, jer svaka osoba u skladu sa svojim natalnim znakom rođenja, ima i svoj ukus ili afinitet prema cveću. U okviru astrologije postoji teorija, kao i određena istraživanja koja potvrđuju da svaka osoba u zavisnosti od svog natalnog znaka i ličnog horoskopa preferira cveće na različite načine.

OVAN

Ovo je vatreni znak i dama kojoj poklanjate cveće priželjkuje da u tom ritualu darivanja oseti strast, izazov ili neku „ljubavnu – plamenu“ iskru. Omiljena boja im je crvena ili „vatrena“, karmin ili purpurno crvena, kao i razne bordo nijanse. Odaberite buket crvenog cveća, a to mogu biti ruže kombinovane sa grančicama ruzmarina, orhideje, gardenije ili karanfili. Dobar izbor predstavljaju i zlatni ili jarko žuti ljiljani.

BIK

Osobe rođene u ovom znaku pripadaju elementu zemlje i priželjkuju „skupocene poklone“ ili cvetne aranžmane koji na njih deluju smirujuće. Ukoliko je cveće i opijajućeg mirisa, potpuno ćete ih osvojiti. Pravi izbor za ove dame predstavljaju mirišljava (opojna) i baršunasta maćuhica, razne ljubičice, zatim veliki buketi skladnih boja, a njihova omiljena kombinacija su roze ruže i zeleni listovi eukaliptusa u luksuznom pakovanju.

Pixabay

BLIZANCI

Znak koji pripada elementu vazduha, a dama kojoj želite da poklonite cveće poseduje lepršavost i optimističko ili veselo raspoloženje. Preporučujemo Vam da odaberete irise ili krin, po mogućnosti beli, ili u nekoj “svetlijoj” nijansi. Ukoliko je soba, mesto u kome se najčešće boravi ispunjena ljiljanima ili nekim poljskim cvećem, ove osobe deluju veoma zadovoljno i poletno.

RAK

Dame rođene u ovom znaku pripadaju elementu vode i od Vas očekuju svu pažnju ovoga sveta. Naravno da često i preteruju, ali nemojte zaboraviti da su Rakovi izuzetno senzitivni, romantični i nežni. Dobar izbor za ovaj znak predstavljaju plavičasti jorgovani, ruže nežnih boja i šlajer ili sitnije, grozdasto belo cveće. Ovu osobu možete usrečiti ukoliko joj svaki dan poklonite bar po jedan cvetić. Inače, njihovom senzibilitetu naročito odgovara vodeno cveće i lokvanj.

Pročitajte i ovo:

Astro vodič za udvaranje: Lav obožava komplimente, a Vage igraju na kartu humora

Astrolozi kažu da oni vole najjače na svetu

LAV

Po svom elementu ovo je vatreni znak i dama kojoj poklanjate cveće od Vas očekuje da to činite u velikom stilu uz određene manire, galantno i iskreno. Zatim, ove osobe imaju izraženu sujetu i potrebu da uvek zauzimaju neko posebno mesto. Obradovaćete ih buketima jarko narandžastih cvetova. Dobar izbor su i gardenije ili ciklame, ali to obavezno moraju biti luksuzni aranžmani, upakovani u sjajni celofan ili ukrašeni različitim mašnama i detaljima, vrlo dekorativno i bogato. Lavovima, zbog njihovog senzibiliteta, naročito odgovara suncokret i poljsko cveće u različitim nijansama jarke žute boje.

DEVICA

Ovaj znak pripada elementu zemlje, a dama kojoj poklanjate cveće od Vas očekuje krajnje iskrene i ozbiljne namere. Inače, Devica ima potrebu da uvek oseti sigurnost i voli smirene tonove, kao što su različite nijanse plave boje, zatim parisko plava i zelena. Dobar izbor za ovaj znak predstavljaju buketi orhideja i jasmin, naročito u beloj boji. Ukoliko im poklonite gardeniju, videćete sjaj i veliko zadovoljstvo u njihovim očima.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

VAGA

Osobe rođene u ovom znaku pripadaju elementu vazduha i poseduju veoma nemirnu ćud. Inače, Vage su velike estete, imaju istančan ukus i veoma su zahtevne. Preporučujemo Vam da odaberete iris i velike bukete belih, roze ili crvenih ruza. Nemojte zaboraviti, da Vage od Vas očekuju mirišljave ili velike bukete u luksuznom pakovanju. Naročito im prija da svaki dan dobijaju bar po jedan cvet sa ukrasnom mašnom ili sa nekom „ljubavnom porukom“.

ŠKORPIJA

Ovo je znak koji pripada elementu vode i ove osobe su veoma senzitivne, senzualne i strastvene. Posebno ćete ih obradovati ukoliko im poklonite buket gladiola u jarkim i zagasitim nijansama crvene, ljubičaste i oranž boje. Dobar izbor za ove dame su i cvetni kaktusi ili ruze u kombinaciji sa zelenim granama paprati. Inače, po mitoloskom predanju se veruje da zbog pomalo “mračne prirode” ovog znaka, njima naročito odgovara asfodel (simbol besmrtnosti i biljka koja se koristi i kao protivotrov, tj. neutrališe toksičnost).

STRELAC

Ovaj znak po svom elementu pripada vatri i osobe koje su rođene u ovom znaku poseduju veoma temperamentnu, nestalnu i strasnu prirodu, kao i izuzetan smisao za humor i vedar duh. Kada im poklanjate cveće, najbolji izbor za ove dame predstavljaju buketi ljubičica i frezije u jarko žutim bojama. Namojte zaboraviti da na njih naročito deluje i opojni miris cveća. A od poljskog cveća, zbog njihovog senzibiliteta najviše im pogoduje različak i šareni veliki buketi kombinovani mešovitim cvećem šarenih boja.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

JARAC

Osobe rođene u ovom znaku pripadaju elementu zemlje i deluju vrlo smireno, odmereno, disciplinovano i veoma kontrolisano. Da bi ste smekšali njihov pomalo strog karakter i sklonost ka pesimističkom raspoloženju, najbolje je da ovim damama poklonite bukete kukureka, zelenike ili bršljena ali obavezno u kombinaciji sa mirisnim narcisima. Zatim, naročito ćete ih obradovati buketima mirišljavih zumbula ili saksijskim cvećem velikih zelenih listova.

VODOLIJA

Ovaj znak po svom elementu pripada vazduhu i kod ovih osoba je izražena nestalna priroda i pomalo neobičan ukus. Vodolije imaju potrebu za slobodom i veoma su originalne ili specifične u svom načinu i stilu izražavanja. Kada im poklanjate cveće, dobar izbor su buketi od đurđevka u nekom neobičnom aranžamnu, zimske ruže u različitim jarkim tonovima ili buketi poljskog cveća u plavim tonovima. Posebno Vam preporučujemo narcis, na koji dama Vodolija reaguje veoma pozitivno i senzualno.

RIBE

Ovo je znak koji po svom elementu pripada vodi i ove osobe poseduju izuzetno čulnu, romantičnu, senzitivnu i sanjalačku prirodu. Najbolji izbor za Ribe predstavljaju različite vrste paprati sa bogatim zelenim granama i cveće opojnog mrisa, a među njima je svakako najomiljeniji jasmin. Obradovaćete ih i bogatim ili velikim buketima jorgovana i poljskog cveća u kojima preovlađuju plavi tonovi i nijanse. Budite sigurni da ćete osvojiti pažnju i nakonost ovih dama ukoliko im poklonite ciklamu u jarko crvnoj boji ili u bordo nijansi. Inače, boja i opojni miris imaju poseban uticaj na senzibilitet ovog znaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: astrolook.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike