Magična rečenica: Otkrijte koja izjava ove zime može da pomogne svakom horoskopskom znaku

16.12.2023

10:20

0

Autor: V. I.

Različiti izazovi i prepreke često utiču na naše emocionalno stanje i lični razvoj

Magična rečenica: Otkrijte koja izjava ove zime može da pomogne svakom horoskopskom znaku
Copyright Profimedia

Bez obzira na to gde se trenutno nalazite, ove zime možete da otkrijete inspiraciju za lični rast, samoprihvatanje i prevazilaženje teškoća. Sledite ove reči podsticaja kako biste pronašli snagu da se suočite sa životnim izazovima, negujete pozitivnu perspektivu i koračate ka unapređenju svog života.

Ovan: Prestanite s poređenjem

Možda se osećate kao da zaostajete za svojim prijateljima ili kao da ne ispunjavate sopstvena očekivanja od sebe. Ali vi niste u trci. Nemate rok koji treba da ispunite. U redu je ako vam treba još malo vremena da dođete do svojg makismuma. Budite strpljivi prema sebi. Ostanite dosledni i nadajte se.

Recite sebi: Neću upoređivati svoje telo, svoj um ili svoje putovanje ni sa kim drugim.

Bik: Oprostite sebi

Nećete uvek uspeti kako treba i kada treba. Ponekad ćete i zabrljati. Zažalićete. Ali ne možete dozvoliti da vas nekolicina negativnih iskustava ubedi da ste  loši ili bezvredni. Vi vredite. Vi imate snage. Imate lepotu. Ako se malo više fokusirate na sebe, videćete to.

Recite sebi: Opraštam sebi za svoje greške, propuste i sve sumnje koje sam imao u sebe.

Profimedia
 

Blizanci: Svako iskustvo je lekovito

Svaka bol u srcu je prolazna, ali to ne znači da nije jaka. Dozvoljeno vam je da budete uznemireni. Dozvoljeno vam je da oplakujete svoje gubitke i da se ljutite na ono kroz šta su vas drugi doveli. Ali loša vremena mogu biti korisna, iako su bolna. Oni vam mogu pomoći da rastete i naučite više o sebi. Oni vam mogu pomoći da promenite prioritete i shvatite šta vam zaista znači.

Reci sebi: Iako je moja tuga teška, teška vremena mi pomažu da cenim dobra vremena.

Rak: Vreme leči sve

Zapamtite, vaš prtljag nije vaša greška. Situacija u koju su vas drugi doveli nije vaša krivica. Ali vaša je odgovornost da se izlečite od povrede kako biste izbegli da drugima (i sebi) nanesete dodatni bol u budućnosti. Naravno, to izlečenje se neće desiti preko noći. Popravka vašeg srca se nikada neće dogoditi onoliko brzo koliko želite, ali će se dogoditi.

Recite sebi: Dozvoljeno mi je da čekam onoliko dugo koliko mi je potrebno da se izlečim i neću žuriti s tim procesom.

Profimedia
 

Lav: Predah od svega

Ne možete da se nosite sa milion stvari odjednom - i ako pokušate da to uradite, izgorećete. Zaustavite multitasking . Prestanite da se savladavate uzimajući više nego što možete da podnesete. Umesto da svaki minut dana ispunjavate poslom, naučite kako da se opustite. Dozvolite sebi da napravite pauzu, da duboko udahnete.

Recite sebi: Zaslužujem da odmorim svoj um i telo, i ne moram da zaradim ovaj odmor.

Devica: Ne okrećite leđa dobrom

Teško je uživati u dobrim stvarima u svom svetu kada ste zabrinuti da "sve što je lepo, kratko traje" i da će se istorija ponoviti. Ali ne bi trebalo da dovodite u pitanje ljude koji su vam pokazali samo ljubaznost i odanost. Ne bi trebalo da ih kažnjavate zbog grešaka koje su drugi napravili.

Recite sebi: Zaslužujem dobre stvari u svom životu i neću ih odgurnuti od sebe.

Vaga: Učite iz izazova

Izdržali ste teška vremena i ne može se reći da li su još prošla. Još možete imati neke oluje pred sobom, ali imate i moć i snagu da ih savladate. Preživećete ovo putovanje. U stvari, napredovaćete. Iznenadićete sebe rastom na način na koji nikada niste očekivali.

Recite sebi: Svaki izazov je iskustvo učenja koje će mi pomoći da rastem.

Unsplash
 

Škorpija: Fokus na snove

Vi kontrolišete svoje misli. Ne, ne možete kontrolisati sumnje i kritike koje imate o sebi u deliću sekunde. Ali možete kontrolisati da li ćete odlučiti da ignorišete te misli ili da se zadržite na njima. Možete da kontrolišete da li ćete prevazići svoj strah ili ćete mu dozvoliti da vas obuzme. Imaš mnogo više moći nego što možeš da veruješ.

Recite sebi: Danas biram da se fokusiram na svoje nade i snove umesto na sumnje.

Strelac: Radite po redu

Možda se osećate kao da je planina problema pred vama, ali to je samo zato što je gledate iz pogrešne perspektive. Razdvojite svoje ciljeve na delove tako da se njima možete lakše upravljati. Ne morate sve da radite odmah, već odredite samo jednu stvar. Ostalo dolazi kasnije.

Recite sebi: Usporiću i ići ću korak po korak, dan po dan.

Jarac: Samo nebo je granica

Vaše sumnje i strahovi nisu nužno zasnovani na realnosti. Vaše najgore misli su samo privid. Iako je vaše samopouzdanje možda poljuljano, dugujete sebi da ostvarite svoje velike snove. Morate sebi dati potencijal da uspete otvarajući se mogućnostima. 

Recite sebi: Moj potencijal je neograničen i neću dozvoliti da me strah sputava.

Freepik
 

Vodolija: Neuspeh je put ka uspehu

Neuspeh nije ružna reč. To nije potpuno negativno iskustvo. Trebalo bi da budete ponosni na sebe što ste uopšte pokušali. Trebalo bi da budete uzbuđeni zbog svoje hrabrosti i žilavosti. I trebalo bi da budete uzbuđeni što ćete učiti i rasti iz onoga što se dogodilo. Uzbuđeni što još više širite svoje horizonte.

Recite sebi: Moji neuspesi me preusmeravaju na bolji, svetliji put.

Ribe: Rizikujte1!

Strašno je zakoračiti u nepoznato jer nemate pojma s kakvim izazovima ćete se suočiti. Ali ne želite da se zadovoljite osrednjim životom jer je to lakše nego da sebe izložite nepoznatom. Morate da rizikujete. Morate verovati sebi. Verujte da možete da se nosite sa svime što vam se servira. Možete vi to.

Recite sebi: Imam moć da postignem sve što sam zamislio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike