Svaki šesti poslodavac gleda u horoskop kada zapošljava ljude

29.09.2020 | 10:00 >> 07:37

Autor: A.Gligorijević

Ova zanimanja najviše odgovaraju horoskopskim znacima

Copyright Profimedia

Svaki šesti vlasnik preduzeća, što je 16 procenata, obraća pažnju na horoskopske znake kandidata za posao. Za razliku od njih, samo pet odsto stručnjaka u službi ljudskih resursa uzima u obzir znake zodijaka kandidata, pokazuju rezultati studije službe rabota.ru, koja je rađena u Rusiji.

Prema prikupljenim podacima, 75 odsto poslodavaca uzima u obzir znake zodijaka prilikom zapošljavanja kandidata na rukovodećim mestima, 50 procenata prilikom zapošljavanja na položaj menadžera u kancelarijama, a 45 odsto prilikom zapošljavanja za poslove u sektorima prodaje i usluga. Za svakog petog vlasnika preduzeća ili stručnjaka u ljudskim resursima znaci zodijaka su važni prilikom odabira potencijalnih IT stručnjaka, dok su do 15 procenata važni pri odabiru marketinškog stručnjaka.

U istraživanju službe rabota.ru učestvovalo je više od 1.000 predstavnika ruskih kompanija, menadžmenta i direktora sektora ljudskih resursa u svim ruskim regionima.

Copyright profimedia

Pri izboru prave osobe za određeni posao, astrologija može biti od pomoći. Ovo su zanimanja koja najviše odgovaraju horoskopskim znacima.

Ovan

Rođenima u znaku Ovna autoritet dobro stoji,  jer je potpuno u skladu sa njihovim prirodnim liderskim veštinama.

Bik

Najbolje se uklapaju u profesije iz domena finansija, bankarstva. Tu se posebno cene upornost, praktičnost i požrtvovanost pripadnika ovog znaka.

Blizanci

Profesije koje sasvim odgovaraju prirodi i ličnosti ovog znaka najčešće imaju veze sa medijima i komunikacijama. Dobro se osećaju u sredinama brzog tempa koji ih stimuliše i pruža šansu da se bave različitim stvarima.

Rak

Srećni su kada zanimanje kojim se bave pozitivno utiče na svet oko njih. Odgovaraju im poslovi gde mogu rešavati probleme i davati savete.

Lav

Sjajan su član bilo kog tima. Vole pažnju i eksponiranje i da inspirišu druge ljude. Profesije u kojima često srećemo lavove su diplomatija, politika, gluma ili muzika.

Devica

Device su pre svega perfekcionisti. Asistent, terapeut, server i radnik u prodavnici samo su neki od poslova u kojima će se Device odlično snaći.

Vaga

Uvek usresređene na pravednost i ravnotežu. Diplomata, asistent, prevodilac, broker i prodavac odlična su zanimanja za Vage.

Škorpija

Vole izazove i da istražuju svet oko sebe. Zanimanja koja zahtevaju diskreciju dobro će doći pripadnicima ovog znaka, ali i poslodavcu koji se za njih odluči.

Strelac

Mogu biti zadovoljni širokim spektrom karijera, jer su veoma prilagodljivi. Sjajni su kao predavači, radnici u neprofitnim organizacijama, u radu sa mladima i sl.

Jarac

Jarčeve bije glas da su ozbiljni radoholičari. Menadžer ili administrator je odličan posao za Jarčeve jer su navikli da sve drže u svojim rukama.

Vodolija

Rođeni u ovom znaku su slobodnog duha, često sjajni pisci ili grafičari. Leže im i savremene tehnologije i menadžment.

Ribe

Smireni i sabrani, dobro rade pod pritiskom. Medicinska sestra, lekar, terapeut, psiholog i slična zanimanja bila bi odlična za ovaj znak.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: tanjug