Možda niste znali o astrologiji

09.10.2020

19:00 >> 13:32

0

Za one koji veruju da mnogi odgovori leže u zvezdama

Možda niste znali o astrologiji
Copyright Profimedia

Astrologija, i nauka i umetnost

Mnogi veruju da je astrologija više umetnost nego nauka. Poput umetnosti i astrologija koristi simbole da bi sa nama komunicirala. Isto kao i u umetnosti, astrologija nije uvek precizna. Kao što umetnik predstavlja sopstvenu interpretaciju onoga što vidi ili oseća, astrolog nudi sopstvenu interpretaciju natalne karte određene osobe.

Vi ste Voda, Vatra, Zemlja ili Vazduh

Dvanaest znakova zodijaka podeljeno je u četiri grupe, voda, vatra, zemlja i vazduh. Element pod koji spada vaš horoskopski znak može uticati na vas i vašu ličnost. Vodeni znakovi su Rak, Škorpija i Ribe. Vatreni znakovi su Ovan, Lav i Strelac. Zemaljski znakovi su Bik, Devica i Jarac. Vazdušni znakovi su Blizanci, Vaga i Vodolija.

Mesec deluje na telo na isti način kao i na okean

I vrlo je logično. Ako Mesec može da utiče na plime i oseke u okeanu, to mora da ima neki uticaj i na ljudsko telo koje se sastoji od  70% vode. Obratite pažnju da li se vaše raspoloženje menja tokom punog meseca.

Profimedia

Vaš horoskopski znak određuje Sunce

Pored vašeg datuma rođenja, vaš horoskopski znak se takođe odnosi i na položaj Sunca u vreme kada ste rođeni. Sunčev znak otkriva vaš ukus i vaše skolonosti. Koristi se i za procenu vaše romantične kompatibilnosti, radoznalosti, pa čak i vaših najgorih navika, u kombinaciji sa mnogim planetama. U astrologiji svaka planeta ima vrlo specifičnu ulogu: Merkur komunicira, Saturn se steže, a Uran unosi novine. Shodno tome, sunčeva odgovornost je da razotkrije istinu.

Više žena nego muškaraca voli astrologiju, iako…

Sve više muškaraca gledaju u zvezde.  Čak, sve više momaka u Srbiji koristi upravo horoskop kao izgovor da uđe u priču sa devojkom. Ipak, 75% onih koji čitaju svoje horoskope čine žene.

Profimedia

Poznata predviđanja koja su se ostvarila

Decenijama pre nego što je Nil Armstrong sleteo na mesec, Žil Vern je u jednom od svojih romana „Od zemlje do meseca“ 1865. predvideo da ćemo oko 19. veka možda videti prvo ljudsko biće koje sleće na Mesec.

Prva uspešna transplantacija organa dogodila se 1954. Međutim, hemičar Robert Boil je predvideo njegov dolazak 300 godina ranije.

Džon Burner je u jednom od svojih romana „Stanite na Zanzibar“ 1968. predvideo da će oko 2010. Amerika imati afroameričkog predsednika, čak je predvideo ime budućeg predsednika „predsednika Obamu“.

Jesenji horoskop

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike