Nevreme na pragu Srbije: Hladan talas već stigao, donosi nam snežnu oluju u čitavoj zemlji

09.12.2021 | 07:05

Autor: Luka-Đorđija Talevski

Pogoršanje vremena počeće već danas, a u nedelju očekujemo snežnu oluju, jak sneg i pojačan vetar, koji će pogoditi celu Srbiju, rekao je za 24sedam meteorolog Ivan Ristić

Copyright ATAImages/ Stefan Tomašević

Srbiju će u narednih nekoliko dana zahvatiti hladan talas praćen niskim temperaturama, a meteorolog Ivan Ristić za 24sedam prognozira da će našu zemlju u nedelju pogoditi snežna oluja.

Naime, do pogoršanja vremena doći će u naredna dva dana, a krivac za to biće snažan ciklon koji će se sa Atlantskog okeana obrušiti na zapadnu i severozapadnu Evropu.

Ovaj ciklon će doneti Srbiji osetniji pad vazdušnog pritiska, što će biti uvod u promenu vremena tokom četvrtka.

Profimedia/Ivan Ristić
 

- Pogoršanje vremena počeće u naredna dva dana, a u nedelju očekujemo snežnu oluju, jak sneg i pojačan vetar, koji će pogoditi celu Srbiju - rekao je za 24sedam meteorolog Ivan Ristić.

Ove sedmice u Beogradu će maksimalna dnevna temperatura biti tri stepena, a meteorolog je za 24sedam objasnio da se u prestonici u nedelju očekuje stvaranje snežnog pokrivača od 15 do 20 centimetara, dok će u višim predelima on biti veći. 

- Temperatura će u nedelju u Beogradu biti oko nule, dok će u planinskim predelima biti mnogo niža. Tokom sledeće sedmice počinje postepena stabilizacija vremena, s temperaturama od nula do pet stepeni. Uglavnom će biti oblačno, bez padavina, što je pogodno vreme za povećanje zagađenja vazduha - objasnio je meteorolog.

printscreen/RHMZ
 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), temperatura u celoj zemlji krajem ove i početkom sledeće nedelje biće malo iznad nule, pa će tako maksimalna dnevna temperatura u Novom Sadu biti tri stepena, dok će u Kragujevcu biti malo toplije, oko pet. 

printscreen/RHMZ
 

Malo hladnije biće i na Zlatiboru, gde skijaše i ljubitelje zimskih čarolija očekuje maksimalna dnevna temperatura od nula stepeni.

Kako je za kraj najavio meteorolog Ivan Ristić, oko Nove godine očekuje se novo zahlađenje.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam