Krizni štab donosi nove odluke: Da li će deca preći na onlajn nastavu, a roditelji raditi od kuće?

20.11.2020

06:43 >> 07:11

0

Juče je, nažalost, oboren novi rekord sa preko 6.000 novoobolelih i skoro 30 preminulih od ovog virusa u našoj zemlji za samo 24 sata

Krizni štab donosi nove odluke: Da li će deca preći na onlajn nastavu, a roditelji raditi od kuće?
Copyright Tanjug/Nikola Anđić

Korona bukti širom Srbije. Juče je, nažalost, oboren novi rekord sa preko 6.000 novoobolelih i skoro 30 preminulih od ovog virusa u našoj zemlji za samo 24 sata.

Zbog toga bi mogle da budu pooštrene protivepidemiološke mere, a tome šta je “na stolu” se spekuliše danima. Nećemo morati dugo da čekamo na odluke jer je već za devet sati zakazana se dnica Kriznog štaba.

Nekoliko mera je u opticaju, a o njima su prethodnih dana govorili i skoro svi predstavnici medicinskog dela Kriznog štaba.

– Moglo bi se razgovarati o tri nove mere i to o daljem skraćivanju radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih objekata, zatim o prelasku na rad od kuće u većini firmi, uz obaveznu potvrdu za vrtiće da roditelji dece moraju da budu na svom radnom mestu – kazao je juče na konferenciji za medije u Nišu epidemiolog Branislav Tiodorović.

Pročitajte još:

Korona uvodi vanredne situacije u srpskim gradovima: Zatvaraju se škole, maske se nose na otvorenom… 

Nov crni dan za Hrvatsku: 3.164 nova slučaja i čak 49 smrti zbog koronavirusa 

On je dodao da nije isključeno da se preporuči da svako ko može, radi od kuće, i da se deca ne vode u vrtić, već da idu samo sa potvrdom roditelja da moraju da rade.

Pitanje škola uvek je aktuleno uvek. Veliki je broj škola koje su prešle na onlajn nastavu, pa bi i o tome moglo biti govora.

Premijerka Ana Brnabić je pre nekoliko dana navela da su “škole i vrtići su za sada najbezbednija mesta”, ali nije isključila mogučćnost onlajn nastave.

– Zamoliću članove Kriznog štaba da daju preporuke u bilo kom trenutku kada misle da su one potrebne, bilo da se radi o produžetku raspusta ili prelaska na onlajn nastavu. Za to, trenutno, ne vidim razlog – rekla je Ana Brnabić.

Jedna od mera koja se takođe pominje je i dodatno skraćivanje radnog vremena kafića, restorana, kladionica i klubova.

Krajnja mera koja se sve češće pominje u jacvnosti je i ponovno uvođenje policijskog časa. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će država uvesti policijski čas ukoliko Krizni štab to oceni kao najbolje rešenje.

Mijomir Pelemiš, infektolog, član Kriznog štaba je izja

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike