Potpuni kolaps! Kilometarske kolone na obilaznici oko Čačka, vozila ne mrdaju i po pola sata

14.11.2021

19:46

0

Velika gužva u večernjim satima

Potpuni kolaps! Kilometarske kolone na obilaznici oko Čačka, vozila ne mrdaju i po pola sata
Untitled - Copyright Foto: RINA

Tokom večernjih časova intenzitet saobraćaja na deonici od Zlatibora ka Beogradu dodatno je povećan, a na obilaznici oko Čačka formirane su kilometarske kolone vozila.

- Na ovoj deonici smo već pola sata, iz smera od Beograda skoro da nema nikoga, a kad pogledamo iza nas koloni se ne vidi kraj. Svaki put na ovoj relaciji je isto stanje, kad su praznici gužve su još veće. Putujemo duplo duže nego što bi trevalo - rekao je Aleksandar Pesocki, vozač iz Subotice.

Ono što svim vozačima daje nadu da će uskoro njihovim mukama na ovoj relaciji doći kraj jeste ubrzana izgradnja deonice auto-puta od Preljine do Požege. Već su vidljivi prvi kilometri asfalta, a put ka turističkim centrima u Zapadnoj Srbiji na ovaj način biće kraći, lakši i brži.

- Molim građane za samo još malo strpljenja. Saobrćajne gužve na obilaznici oko Čačka uskoro će postati prošlost, jer završetkom petlje u Pakovraću saobrćaj će biti rasterećen. Radovi su maksimalno intenzivirani, na kojima je svakodnevno angažovano preko 800 radnika i 200 građevinskih mašina. Svedoci smo kilometarskih kolona u saobraćaju i tome moramo stati na kraj. Cilj nam je da na drumovima nemamo ljudskih žrtava i da rasteretimo i Ibarsku magistralu, zvanu 'magistrala smrti - izjavio je za RINU Tomislav Momirović, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike