Oglasila se bolnica: Dečaka iz Ćuprije nisu ostavili roditelji, istina je drugačija!

02.11.2021

15:55

0

Dečak boluje od teškog oboljenja bubrega i da mu je potrebna pomoć

Oglasila se bolnica:  Dečaka iz Ćuprije nisu ostavili roditelji, istina je drugačija!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da na pedijatriji Opšte bolnice u Ćupriji leži dečak star dve godine koga su napustili roditelji.

Prema pisanju na truštvenim mrežama dečaku je potrebna pomoć i da ljudi mogu da doniraju bolnici sve što imaju viška, od pelena, preko garderobe do igračaka.

Navedeno je da dečak boluje od teškog oboljenja bubrega i da mu je potrebna pomoć.

Povodom apela za pomoć koji se pojavio na mrežama, direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodana Gajića za medije je rekao da je istina jedino to da postoji dete koje je na palijativnom lečenju u Ćupriji već pet meseci, ali da bolnici i dečaku nije potrebna nikakva pomoć, te da oni mogu da obezbede sve što je za lečenje i boravak dečaka neophodno.

Ispostavilo se i da dete nema dve godine, već će uskoro napuniti četiri.

- Dete ima skoro 4 godine i u našoj ustanovi je od pre 5 meseci, kada je prevežen iz Instituta za majku i dete u Beogradu. On je od rođenja na lečenju, jer ima veliki broj urođenih mana. Dečak ne prima nikakvu terapiju, njemu se samo pruža sva neophoda nega od strane obučenih lekara i tehničara, rekao je za dr Gajić, prenose mediji.

U bolnici su naveli i da se roditelji nikada zvanično nisu odrekli deteta. Zbog kompleksnog zdravstvenog stanja, dete se od rođenja nalazi u zdravstvenim ustanovama, pojašnjavaju oni.

Dr Gajić je istakao da je zgrožen postupkom žene koja je apel objavila na mrežama, te da ne razume potrebu da se na ovaj način zadire u nečiju intimu i dira u nečiju bol.

 

 

Naglašava da apel nije došao od zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U ćuprijskoj bolnici kažu da su u apelu koji je uznemirio građane iznete neistinite informacije i dodaju da u srpskim bolnicama nije retkost da se deca sa teškim oboljenjima palijativno neguju do trajnog zbrinjavanja u određenim ustanovama.

Navode da ne žele da ulaze u motive pojedinaca koji su priču plasirali u javnost i ujedno upozoravaju potencijalne donatore da nikako ne šalju plišane igračke na Pedijatriju, uz objašnjenje da se preko mekanih materijala lako šire infekcije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: b92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike