Biće prekida svadbi! Zbog nepoštovanja mera već kažnjeni prevoznici i vozači

13.09.2021 | 08:05 >> 08:11

Autor: Jelena Stokic Jovanovic

Krenulo se od pravnih lica, kažnjeni su određeni autobuski prevoznici

Copyright Pixabay

 

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je da je prethodnog vikenda najviše kontrola poštovanja protivepidemijskih mera bilo u javnom prevozu i da je uočeno dosta nepravilnosti.

Stamenković je za RTS naveo da je tokom ovog vikenda bilo vise od 250 kontrola javnog prevoza, autobusa u međugradskom i međumesnom saobraćaju.

Pročitajte još

Za sada je izrečeno preko 20 prekršajnih naloga, a više od 550.000 je iznos izrečenih naloga.

Kazne za prevoznike

Najviše prekršajnih naloga izrečeno je u Beogradu, potom u Nišu i Leskovcu i u ostalim gradovima zapadne i istočne Srbije.

Stamenković je istakao da su krenuli od pravnih lica i da su kažnjeni određeni autobuski prevoznici.

-Svi vozači koji nisu nosili maske dobili su prekršajne naloge, a tek ćemo sada pooštriti nadzore nad objektima koji iznajmljuju svoje sale za svadbena veselja i proslave -najavio je Stamenković.

Svadbe će biti prekinute

Najavio je da će pojačane kontrole biti sprovedene od četvrtka do nedelje i ukazao da će verovatno neke svadbe morati da budu prekinute i nekim vlasnicima objekata biti izrečena mera zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija.

Stamenković je najavio i ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu.

-Sigurno ćemo raditi koordinisane zajedničke nadzore, napravljeni su parovi inspekcija koji će raditi na terenu i sve to treba da prema određenim subjektima i delatnostima da efekte na terenu, ne samo zbog obima kažnjavanja, nego i masimalnog preduzimanja mera shodno zakonu- rekao je Stamenković.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam