Nastavak hladnog talasa: Danas se u nekim delovima Srbije očekuje formiranje snežnog pokrivača

22.03.2021

05:34 >> 06:02

0

Autor: M. I.

U Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa susnežicom i snegom

Nastavak hladnog talasa: Danas se u nekim delovima Srbije očekuje formiranje snežnog pokrivača
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas u brdsko-planinskim predelima padati sneg, uz povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 30 cm, lokalno i više.

U nižim predelima mešovite padavine, kiša i sneg, uz formiranje snežnog pokrivača, u centralnim predelima od 5 do 10 cm, a u južnim od 10 do 20 cm, lokalno i više.

pročitajte još:

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno. U nižim predelima sa mešovitim padavinama, kisom i snegom, u brdsko – planinskim sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 15 cm, lokalno i više.

Posle podne u Vojvodini prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na planinama povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1 C, najviša od 0 do 6 C.

U Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa susnežicom i snegom. Krajem dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblacnosti. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura oko -1 C, najviša oko 3 C.

U utorak na severu suvo, u ostalim predelima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U sredu prolazno naoblačenje sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom.

Zatim postepeno toplije, u četvrtak razvedravanje, od petka pretežno sunčano.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike