Odlične vesti: U Srbiji više od 1,6 miliona građana dobilo obe doze vakcine!

05.05.2021

13:53

0

Autor: J.B.O.

Građanima su na raspolaganju četiri vakcine: Fajzer/Biontek, Sputnjik V, Astra Zeneka i Sinofarm

Odlične vesti: U Srbiji više od 1,6 miliona građana dobilo obe doze vakcine!
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

U Srbiji je do sada dato 3.661.516 doza vakcina protiv koronavirusa, a obe doze vakcine primilo je ukupno 1.604.760 građana.

Građanima su na raspolaganju četiri vakcine: “Fajzer/Biontek”, “Sputnjik V”, “Astra Zeneka” i “Sinofarm”.

Cilj je da se u Srbiji do kraja juna vakciniše tri miliona građana, kaže državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Ðerlek i navodi da je dobra ideja predsednika Aleksandra Vučića da svi građani iznad 16 godina koji su vakcinisani dobiju dodatnih 3.000 dinara pomoći.

Dr Ðerlek je rekao da niko nije mislio da moramo da plaćamo ljude da bi se vakcinisali, ali da je to jedna vrsta satisfakcije.

Naveo je da i Nacionalni komitet za imunizaciju u svom akcionom planu ima metode motivacije i promocije vakcinacije, koja je dobrovoljna.

– Do sada smo postigli odlične rezulate, ali do tog magičnog broja i postizanja kolektivnog imuiniteta imamo još dosta – poručio je dr Ðerlek i naveo da će danas ili sutra građani biti informisani kako će funkcionisati isplata 3.000 dinara.

Pročitajte još:

Da podsetimo, koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.402 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 22 pacijenta. Testirano je 12.647 osoba. Na respiratoru je 145 pacijenata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike