Nema više izvlačenja za prekršaje! Saobraćajna policija dobija kamere za uniforme! (FOTO)

15.08.2023 | 13:06

Autor: R.M.

Kamere za uniforme koristiće saobraćajni policajci koji kontrolišu saobraćaj presretačima i na deonici auto-puta na teritoriji Beograda

Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Od 1. septembra saobraćajna policija počinje sa upotrebom kamera za uniforme, a cilj uvođenja ovih kamera je veća transparentnost u radu, povećanje bezbednosti građana i službenika policije i sprečavanje zloupotreba i korupcije, saopštio je MUP na svom Instagram nalogu.

- Kamere za uniforme koristiće saobraćajni policajci koji kontrolu saobraćaja obavljaju presretačima i na deonici auto-puta na teritoriji Beograda - naglašava se u saopštenju. 

U MUP-u naglašavaju da će ove kamere koristiti odgovorno, a podacima će se rukovati bezbedno.

- Ne brini, snima se za dobro svih nas! - moto je ove najave. POGLEDAJ GALERIJU

 

Otkriveno preko 32.000 prekršaja

Inače, nedavno je, tokom sedmodnevne akcije pojačane kontrole koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), prekontrolisano više od 54.000 vozila i otkriveno čak 32.348 prekršaja prekoračenja brzine na putevima u Srbiji.

 

 

Od navedenog broja prekršaja, 16.353 sankcionisana su zaustavljanjem, a 15.995 bez zaustavljanja, pa će vlasnicima vozila biti upućeni pozivi da se izjasne ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom.

Ističemo da je 3.427 vozača sankcionisano zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza.

Tokom trajanja akcije, policijski službenici Uprave saobraćajne policije presretačima su zaustavili 396 vozača zbog većih prekoračenja brzine, uključujući tridesetogodišnjeg muškarca koji je na auto-putu Beograd – Novi Sad upravljao automobilom marke „mercedes“ brzinom od čak 252,8 kilometara na čas, na mestu gde je ograničenje brzine 130 kilometara na čas.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam