Drugi dan male mature: Đaci će danas pokazati svoje znanje iz matematike

22.06.2023 | 07:17

Autor: J. S. J.

U petak ih prvi put očekuje test znanja iz predmeta po izboru koji je ove godine zamenio kombinovani test

Copyright M. M./ATAImages

 Danas je drugi dan polaganja male mature. Osmaci polažu test iz matematike. Polaganje počinje u devet časova i traje do 11:00

Đaci su juče započeli polaganje male mature testom iz maternjeg jezika. Test , kažu, nije bio težak, ali ih je većinu namučilo pitanje iz književnosti.

U petak ih prvi put očekuje test znanja iz predmeta po izboru koji je ove godine zamenio kombinovani test.

Rešenja testa iz srpskog jezika objavljena su na sajtu Ministarstva prosvete, a prema rečima v.d. ministra prosvete ispit je polagalo 66.970 učenika.  Ima 75.853 raspoloživih mesta u srednjim školama.

Najviše učenika odlučilo se za test iz biologije (38 odsto), sledi geografija (29 odsto), istorija (16 odsto), hemija (9 odsto) i na kraju fizika (8 odsto).

M. M./ATAImages
 

 

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate imati 25. juna od 8 časova na portalu Moja srednja škola, na kojem će tokom 25. i 26. juna moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita .

I ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 2. jula 2022. godine.

Roditelji će 3. jula od 8 časova na portalu imati uvid u listu učenika raspoređenih po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

 

 

Bonus video

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam