Milena i Uroš živeli u centru Beograda pa pobegli na selo: Batalili posao i fakultet, prave kobasice i nikada se ne bi vratili! (VIDEO)

02.04.2023 | 20:00

Autor: Marija Atanasković

Izabrali su selo Misača, a sve ispalo spontano

Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Milena i Uroš Stojanović završili su fakultete, imali prilično stabilan život i posao u gradu, dobili decu a onda je nešto puklo u njima i odlučili su da gradsku buku zamene za seoski mir!

Danas žive seoskim životom, prave kobasice i kaže da se nikada ne bi vratili u Beograd.

- Mislim da nije svako za selo, kao što nije svako ni za grad. Ja neću zaboraviti kada sam se drugi put porodila sa drugom ćerkicom, svekar je stajao na ulici i sat i 40 čekao da mi stignemo iz porodilišta. I držao nam mesto da bismo mi mogli da se parkiramo ispred zgrade - ispričala je Milena u emisiji "24sedam sa Marom". 

24sedam/Nenad Vujanović
Uroš i novinarka Marija Atanasković

Nedostatak parkinga bio je samo jedan od gomile okidača koji su njima smetali. Ipak, Milena smatra da se ne bi svako pronašao na selu.

- Ima ljudi koji bi smatrali da je veliko opterećenje. Košenje trave koje je učestalo, sređivanje dvorišta koje je neprestano... da li je jaka kiša odnela deo puta pa moraš da organizuješ da se to popravi... to su sve neke stvari za koje ti treba da budeš spreman ako dolaziš na selo, tako da treba o svemu razmisliti. Nama prosto Beograd nije više prijao, smatrala sam da ne možemo deci da pružimo bezbrižno odrastanje kao što bismo mogli na nekom ovakvom mestu i meni je to bio prioritet - kaže ona. POGLEDAJ GALERIJU

Izabrali su selo Misača, a naša sagovornica kaže da je sve ispalo spontano.

- Nismo imali nikoga u ovom kraju, dopalo nam se kakav je predeo kada smo nasumično išli kroz Srbiju da nađemo naše idealno mesto za život. A odluka sama po sebi je meni bila logična. Jer Uroš i ja se znamo od malena i prosto desile su se okolnosti kakve su se desile da smo se na kraju nas dvoje i venčali, osnovali porodicu. I ja sam oduvek znala da je njegova velika ljubav priroda i rad u prirodi. Znala sam da ga svi prethodni poslovi koje je radio na neki način guše u smislu kancelarije, zatvorenog prostora i iznad svega toga da to nije njegova struka. I nekako mi je bilo logično da potražimo naše mesto na selu - ispričala je ona.

Kako su preživeli prvu zimu, kako su pronašli posao od koga će živeti, šta su im rekle seoske komšije a šta gradski prijatelji, kao i da li je jeftinije živeti na selu ili u gradu saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam